Bloodforge

Hasan Uğur Nayır 21.11.2011 - 17:56
Kan ve vahşet bir arada
Climax Studios’un ismini duymuşsunuzdur, duymamışsanız o zaman hatırlatma yapayım. Silent Hill: Origins ve Silent Hill: Shattered Memories’in yapımcısı. Her iki oyun bana göre SH: Homecoming’ten daha iyiydi. Homecoming olmamıştı bir türlü, umarım yeni gelecek olan Downpour durumu toparlar. Laf lafı açarmış hesabı nereden nereye geldim. Bu seriyi geçeyim ve asıl noktaya gelelim. Climax’ın, X360 için hazırladığı bir oyun var. Bolca kan ve kesilecek düşmanı barındıracak bu yapımın ismi Bloodforge.

Silent Hill’den eski dünyaya

Bir süredir Climax için proje üstünde çalıştığı söyleniyordu, ancak tam olarak ne olduğu belli değildi. Bir süre önce oyunla ilgili video yayınlanıp, bazı ekran görüntüleri de kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yapım eski Kelt dünyasında geçiyor. Tanrıların güvendiği Crom adında bir karakteri yöneteceksiniz. Crom, şeytani yaratıklarla ve onların takipçileriyle dövüşmek zorundadır. Söylenene göre hikaye oyunda ilerledikçe dallanıp budaklanacak. Hatta ilginç sürprizlere gebe kalacak. Bloodforge’un hikayesi değil daha çok kanlı dövüşleri ve görselliği öne çıkacak gözüküyor. Zira Sin City ve MadWorld’ü anımsatan grafikleri var oyunun. Siyah ve beyazın (Aslında sarılığın da diyebiliriz) tonlaması renk paletinde öne çıkıyor. Kan dökülünce ortaya çıkan kırmızılık grafiklerde vurgulanan diğer bir kısım.

Bloodforge
Kan kanı çekermiş

Kan ve vahşet Bloodforge’un özündeki sistem. Yapımda karakteriniz ile çeşitli combolar ve hareketler yaparak düşmanları keseceksiniz. Rakiplerin uzuvları kopacak, kafası vücudundan ayrılacak, ikiye bölünecek. Hatta son vuruşlarla işleri bitecek. Gears of War’daki gibi yaralı düşmanın kafasına basıp, onu sonsuzluğa uğurlayacaksınız. Tahrip edici Rune atakları yapabileceksiniz. Rage yani öfkenizle öldürücü darbeleri indirebileceksiniz. Oyunun ilerleyişi hakkında bir takım spekülasyonlar var. Boss’lara rastlayacağınız ve God of War, Dante’s Inferno’daki gibi bir yere geldiğinizde giriş çıkışların kapanıp, bulunduğunuz arenada belirli düşmanları öldürmeniz gerekeceği söyleniyor. Özel güçlerin de geliştirilebileceği doğrulanmayan, ama söylenen diğer bir nokta.

Şimdilik Bloodforge tam olarak mekaniklerini yansıtmış değil, ancak bolca aksiyonu yaşatacağı kesin. Climax umarım istenilen oyun yapısını genele yansıtmayı becerir. Oyun 2012 başında Xbox Live Arcade üstünden yayımlanacak.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 15:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bloodforge
İlginizi Çekebilir