1/2

Bloodmasque (iOS İnceleme)

Özgür Yıldız 29.07.2013 - 17:34
Vampirlik doğamda var.
Uzun bir süredir iOS yüklü bir cihazı elime alıp doğru düzgün bir oyun oynadığımı söyleyemem.  Ancak ne zaman ki Ali’nin iPod Touch’ında Bloodmasque adlı bu ilginç oyunu oynamaya kalktım, işte o zaman artık bir iOS cihaz almanın vakti geldiğine karar verdim.

Bu yazı ne Bloodmasque’ı ne de iOS cihazları pohpohlamak için yazılmış bir yazı değil. En baştan belirteyim. Square Enix’in hazırladığı vampir tabanlı bu ilginç oyun, taşınabilir cihazlarda iyi vakit geçirmek isteyenler için hazırlanmış. Oyunumuz bir RPG aksiyon oyunu ve 1800’lü yılların alternatif Paris şehrinde geçiyor. Vampirler yönetimde ve bu elit vampirleri ortadan kaldırmalısınız. Yarı vampir avcılardan oluşan bir yeraltı örgütünün elemanısınız. Amacınız olabildiğince çok vampir öldürmek.

Isırdı la!

Oyunun hikâyesi oldukça detaylı. Ancak burada anlatılacak kadar etkileyici değil. Bol vaktiniz varsa ara sahneleri dikkatlice izleyip, ara metinleri okuyabilirsiniz. Vakti olmayanlar için de bu ara sahneleri hızlıca geçme fırsatını da oyunculara sunmuş Square Enix.

Bloodmasque (iOS İnceleme)
O bir önder...

Bloodmasque genel olarak bu elit vampirlerle yaptığınız dövüşlerle geçiyor. Dövüşler, bir diğer iOS oyunu olan Infinity Blade’e oldukça benziyor. Ne de olsa her iki oyun da Unreal motorunun iOS versiyonunu kullanıyor. Fakat oynanış açısından büyük bir farklılık var. Infinity Blade’de parmağınızı kaydırdığınız gibi bir saldırı yapabiliyordunuz. Bloodmasque’da bu kaydırma sağa ve sola olarak ayrılmış ve sadece düşmanın ataklarından kaçmanız için hamle yapmanızı sağlıyor. Saldırı içinse ekrana parmağınızla vurmanız (“Tap” diyemedim ama anladınız siz) gerekiyor. Dövüşlerde genel olarak iki faz var. İlk fazda vampir düşmanınızın insan görünümüyle dövüşüyorsunuz. Bu faz genellikle kolay. İkinci fazlarda ise düşmanlarınızın gerçek vampir yüzleri ortaya çıkıyor ve daha zorlu bir dövüş karşıınıza geliyor. Dövüşlerde öne geçmeniz için kontra ataklar gerçekleştirmeli, düşmanın ataklarından kaçmalı ve özel hareketinizi yapabildiğiniz zaman, iyi bir zamanlama yapmanız gerekiyor.

Bloodmasque (iOS İnceleme)
O bir Murat Halilbeyoğlu
Devamı diğer sayfada
>>>>>>>>>>>>>>>>