Boba Fett'i canlandıran Jeremy Bulloch hayatını kaybetti

Özgür Deveci 18.12.2020 - 19:30
Star Wars serisinde Boba Fett karakterini canlandıran İngiliz aktör Jeremy Bulloch, 75 yaşında yaşamını yitirdi.

Orijinal Star Wars üçlemesinin The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi filmlerinde Boba Fett karakterini canlandıran Jeremy Bulloch, 75 yaşında yaşamını yitirdi. Haber, Bulloch'un yakın arkadaşı Jason Griffiths'in Facebook gönderisinin ardından Fantha Tracks adlı bir hayran sitesi üzerinden de paylaşıldı. Ünlü oyuncunun menajeri tarafından yapılan açıklamada bir süredir Parkinson hastalığıyla mücadele ettiği belirtildi.

Bulloch'un ajansı tarafından yapılan açıklamada "Aktör Jeremy Bulloch'un bugünün erken saatlerde [Perşembe] hayatını kaybettiğini duyurduğumuz için çok üzgünüz. Parkinson hastalığı ile uzun yıllar yaşadıktan sonra sağlık komplikasyonları nedeniyle ailesiyle birlikte huzur içinde yaşamını yitirdi. Jeremy, en çok orijinal Star Wars üçlemesindeki Boba Fett rolüyle tanınıyordu. 45 yılı aşkın uzun ve mutlu bir kariyeri vardı. Kendisini eşine, üç oğluna ve 10 torununa adamıştı. Hepsi onu çok özleyecekler." ifadelerine yer verildi.

Boba Fett'i canlandıran Jeremy Bulloch hayatını kaybetti

Jeremy Bulloch, 75 yaşında hayatını kaybetti

Orijinal Star Wars üçlemesinde canlandırdığı Boba Fett karakteriyle tanınan İngiliz aktör, aralarında Doctor Who ve Robin of Sherwood'un da bulunduğu sayısız Britanya yapımı televizyon dizisi ve sinema filminde rol aldı. Bunlar arasında Summer Holiday, The Spy Who Loved Me, Octopussy, The Space Museum ve The Time Warrior filmlerinin yanı sıra Doctor Who, The Newcomers, Robin Hood, Faith, Doctors, Law & Order: UK ve Agony gibi popüler diziler de yer alıyor. Bulloch, 2018'de emekli olana kadar düzenli olarak Star Wars kongrelerine ve etkinliklerine katılmaya devam etti.

Star Wars'ın resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda "1980 yapımı Star Wars: The Empire Strikes Back filminde ünlü ödül avcısı Boba Fett olarak unutulmaz performansıyla izleyicileri büyüleyen Jeremy Bulloch, ne yazık ki aramızdan ayrıldı." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 13:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Odoakr
Odoakr 19.12.2020 19:16
Sıratı Yodaya binip geçer artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2020 00:26
r.i.p
Kalan Karakter: 300 Gönder
Boba Fett'i canlandıran Jeremy Bulloch hayatını kaybetti
İlginizi Çekebilir