1/2

Bodycount

Arda Gündüz 29.07.2010 - 14:29
Tek dostunuz silahlar değil
Stuart Black ismini, ilk olarak 2006 yılında PS2 için piyasalara sürdüğü Black yapımı ile duymuştuk. O yapımcılar şu sıralar, yepyeni projeleri Bodycount üzerinde çalışıyor ve yine kendine has orijinal bir yapım olacağa benziyor. İzlediğimiz videolardan edinebileceğimiz fikir şu yönde, görsel olarak bizi çok şey bekliyor ve oynarken epey yorulacağız gibi gözüküyor. Hareket ve adrenalin seviyesi epey yüksek ve üzerine bastığımız yer bile bizim için bir tehdit unsuru.

Devirin kolonları

Hikâyesinin detayları henüz açıklanmayan yapımda yüzeysel olarak The Network isimli organizasyon için çalışan, John Doe isimli karakteri kontrol edeceğiz. FPS türündeki oyun, aslında bir shoot’em up – yani karşına çıkanı vur, mantığıyla işleyecek. Bölümlerde, karşımıza grup olarak düşmanlar gelecek ve bunları ne şekilde öldürmek istediğimiz tamamen bizim inisiyatifimizde olacak. Birbirinden farklı silahlarımız ile direkt olarak üstlerine mermi kusabilir ya da tamamen çevresel etmenleri kullanabiliriz. Codemasters’ın EGO motoruyla birlikte, çevre gerçekçi olarak hasar görecek. Gerekirse tavanı çökertebilir, üst katımızdaki düşmanları da haklayabiliriz. Etraftaki cephaneleri almak zorunda değiliz, bu cephaneleri patlatma yoluna gidebilir ve toplu katliam da yaratabiliriz.

Bodycount
Yapımcılar, çok geniş savaş alanlarının bulunmayacağını ve ufak yerlerde stratejik davranmaya sevk edileceğimizi söylüyor. Nitekim, çevreye verdiğimiz hasarla birlikte, kendi siperlerimizi de yaratabiliyoruz. Aynı şekilde, düşmanlarımız da bizim gibi düşünebilme yeteneğine sahip olacak. Onlar da siper alacak ve sürekli yer değiştirir durumda olacaklar. Şarjörlerini mutlaka siperlerin arkasında değiştirecekler. Yapay zeka üzerinde de ayrıntılı bir çalışma yürütülüyor. Biz çevreyi ne kadar kullanabiliyorsak, tüm avantajlar aynen düşmanlarımız için de geçerli. Her türden ve boyuttan olabilecekler. Değişik şekillerde öldürdüğümüzde, çeşitli güç gelişimleriyle de ödüllendirileceğiz. Bu güç gelişimleri içerisinde hava saldırıları düzenleme ya da mini gun kullanma gibi seçenekler olabilecek.