1/2

Bodycount

Uğur Nayır 6.07.2011 - 16:04
Black'in ruhani devamı!
Black ismini duymuşsunuzdur. 2006’da Criterion Games’in yapımcılığında, EA Games’in dağıtımcılığıyla piyasaya sürülen oyun, PS2 için çıkmıştı ve tam bir çılgınlık yaratmıştı. PS2’de her tarafı dağıtabildiğiniz, parçaladığınız, çatışmalarda etrafın birbirine girdiği bir yapımdı. Çevrenin dağılma, kırılma efektleriyle birlikte silahlı mücadeleler oyunun merkezi ve en eğlenceli kısmıydı. Grafikleri de genel olarak iyiydi, halen PS2’imde arada sırada açar oynarım. Doyamadığım ender kaliteli isimlerden biri. 2006’da birçok ödül aldı, bunu da belirtmeden geçmeyelim. Black’in tasarımcısı ve yapımcılarından Stuart Black, Black 2 ile ilgili planlarını bir röportajında belirtmişti. Hatta bir basın duyurusuyla PC, X360 ve PS3 için çıkacağı da duyurulmuştu, ancak hesaplar tutmadı ve Black 2 rafa kaldırıldı. Yine de elimizde Black 2 olmasa da, onun “Ruhani devamı” olarak adlandırılan Bodycount var…

Vahşi kan akacak!

Stuart Black’in başını çektiği Black’in orijinal yapımcı ekibinden bir bölümü, Guildford Studio’da, Bodycount’ı geliştirmeye başladı. Yine FPS türünde olacak yapım PC, X360 ve PS3 platformları için hazırlanıyor. Yapım Jackson isimli bir şahsi muhteremin hikayesini konu ediyor. Jackson, “The Network” adı verilen bir organizasyon için çalışan eski bir Amerikan askeri. Normalde işi Birleşmiş Milletler’in bile çözemediği hükümetler arasındaki çatışmalara çözüm bulmak, ancak zamanla bu mücadeleler arkasında gizemli kaynakların olduğunu keşfediyor ve böylece işler karışıyor. Yapımın içeriğine ve oynanışına odaklaşırsak, yine bildiğimiz Black tarzı bir mekanik karşımıza çıkacak.

Bodycount
Silahlarımızla etrafı bolca yakıp, dökecek ve önümüze geleni vurup, öldüreceğiz. Silah olarak karşımızda geniş bir yelpaze olacak, ancak koca bir ancak diyerek burada noktalıyorum, çünkü yapımın merkezi noktası “Yıkma ve parçalama”. Oyun boyunca ne biz ne de düşmanlarımız rahat olmayacak. Düşmanımız siper aldı, güya kendini koruyor, ancak saklandığı yeri tarayarak parçalayacak ve onun ortaya çıkmasını sağlayacağız. Böylece açık hedef olacak ve kolayca ortadan kaldırabileceğiz. Duvarın diğer tarafında düşmanlar var, duvarı parçalayarak onları bir güzel öteki dünyaya yollayabileceksiniz. Diğer bir nokta da işte burada devreye giriyor, Bodycount bizlere ilginç bir siper alma imkanı sunacak, çünkü etrafın yıkılabilir olması nedeniyle kendi siperliklerimizi de oluşturma imkanımız yer alacak.