Booking ne zaman açılacak?

Furkan Güler 9.07.2018 - 15:58
Ünlü turizm sitesi geri geliyor.

Geçtiğimiz dönemlerde belli başlı krizlerden dolayı kapatılan Booking.com, uzun bir süredir Türkiye'de engelli durumda. Yabancı ve yerli turistlerin konaklamasında büyük kolaylık sağlayan sistem, yakın zamanda ülkemizde tekrar açılacak. CNN Türk'ün haberine göre kanalda yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Merkezleri Türkiye dışında olup, tüketiciyle turizmciyi bir araya getirerek para kazandıran Booking.com benzeri siteler için ‘kurumsal üyelik’ statüsü üzerinde çalışıyoruz. Bu statüyü hayata geçirince Booking.com benzeri hizmetler ülkemizde yeniden hizmete açılabilecekler. Bu konuda geçtiğimiz günlerde görüştüğümüz Booking.com yetkililerine teklifte bulunduk" açıklamasını yaptı.

Booking ne zaman açılacak?

Şimdilik Booking.com üzerinden Türkiye'de rezervasyon yapılamazken, yurtdışı rezervasyonlarda ise site eski işlevini koruyabiliyor. Bu sene 40 milyondan fazla turist beklentilerinin olduğunu belirten Bağlıkaya, turizm krizinden sonra ülkede hızlı bir toparlanma gerçekleştiğini açıkladı.

Bakalım Booking.com, gerekli izinler alındıktan sonra tekrar eski haline dönecek mi? Alternatif olarak Trivago ve benzer uygulamalar gündeme gelse de, kullanıcıların çoğu Booking'i tercih etmek istiyor.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 13:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
etemelkuran
etemelkuran 9.07.2018 18:21
Türkiye'ye gelenlerin çok büyük bir bölümü turist değil kaçak işçi. 20 Milyon nufüslu Yunanistan 80 milyon turist ağırlıyor. Diğer bir konu 40+ Milyon turistin %60'dan fazlası zaten homojenik olarak Arap ülkelerinden geliyor. Eskiden Kuveyt, BAE gibi ekonomik durumu çok iyi yerlerden gelirlerken bu turistler yerini Irak, Fas ve Arap olmayanlardan Afganistan,İran,Pakistan ve Orta Afrlkaya bıraktı. Bu durum hiç ama hiç iyi değil çünkü gelenler para harcamıyor aksine vize ihlali yapıp İstanbulda kaçak atölyelerde insani olmayan şartlara maruz kalıyor veya Anadoluda taş ocağı, kum ocağı gibi ağır işlerde çok uzun saatler çalıştırılıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Booking.com'dan sevindiren haber geldi
İlginizi Çekebilir