Boston Dynamics'ten yeni video: Kamyon çeken robot köpekler!

Ahmet Özçilingir 18.04.2019 - 10:39
Robot köpek sahiplenmek isteyen var mı?

Boston Dynamics yeni bir olay yaratan video yayınladı. Kamyon çeken robot köpekler şaşkınlık yarattı. Boston Dyanimcs'in uzun yıllardır geliştirdiği Spotpower adlı köpek robotları, tonlarca ağırlıktaki bir kamyonu yokuş yukarı çekti. Videoda 10 adet Spotpower robot köpek kullanıldı. Boston Dynamics'in robotlarının kamyon çektiği yeni videoya aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Boston Dynamics'ten yeni video: Kamyon çeken robot köpekler!

Amerikan teknoloji şirketi Boston Dynamics şaşırtmaya ve biraz da korkutmaya devam ediyor. Yayınlanan son videoda Spotpower adlı köpek robotların, tonlarca ağırlıktaki bir kamyonu yokuş yukarı çektiği görülüyor. Yıllardır üzerinde çalışılan ve sürekli geliştirilen SpotMini robotları artık kamyon çekmeye başladı. Şirketten yapılan açıklamada bu robotlardan gelecek yıllarda 1000 adet üretileceği belirtilmişti. Daha önce kapı açan köpek robotlar şimdi de bir köpek sobot sürüsüne önderlik edip, tonlarca ağırlıktaki bir kamyonu bir derecelik  yokuştan yukarıya doğru çekmeyi başardı. 

"Boston Dynamics insana benzetim amaçlı dinamik robot ve yazılımların tasarım ve inşasında uzmanlaşmış bir mühendislik şirketidir. İlk defa hayvanlar gibi koşabilen ve manevralar yapabilen robotu geliştiren Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi üyesi Marc Raibert ve çalışma arkadaşlarının Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'ndeki çalışmalarının bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Marc Raibert ve çalışma arkadaşları 1992 yılında şirketin kuruluşunu gerçekleştirmişlerdir. " Kaynak: Wikipedia

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 02:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2019 21:02
Gelecekte bu videoları izleyen dindar ve kindar robot nesli Skynet misali neslimizi tüketecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kuchiki Byakuya
Kuchiki Byakuya 18.04.2019 12:12
Fringe dizisini getirdi aklıma. "Massive Dynamics" diye bir şirket vardı. Gelecek burada işte.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Boston Dynamics'ten yeni video: Kamyon çeken robot köpekler!
İlginizi Çekebilir