Brave New World dizisi iptal edildi

Özgür Deveci 31.10.2020 - 12:55
Aldous Huxley'in distopik romanından uyarlanan bilim kurgu drama dizisi Brave New World, beklentileri karşılayamadığı için iptal edildi.

Aldous Huxley'in distopik romanından uyarlanan bilim kurgu drama dizisi Brave New World, Peacock tarafından iptal edildi. Universal Content Productions, diziyi diğer servislere satmaya çalışacak. David Wiener tarafından geliştirilen dizi, Peacock'ın orijinal yapımlarının bir parçasıydı. Hatta stüdyo geçtiğimiz Temmuz ayında diziyi yayınladığı sırada senaryolu tek serisiydi.

Brave New World tek eşliliği, mahremiyeti, parayı, aileyi ve tarihi yasaklayarak barışa ulaşan ütopik bir toplumu anlatıyor. Hikayede insanları kablosuz bir ağ üzerinden birbirine bağlamak için Indra adında bir de yapay zeka sistemi kuruluyor. Böylece insanlar toplumun kurallarına olan bağlılıklarına göre sıralanıyor. Ancak, Bernard Marx ve Lenina Crowne, bir isyana karıştıkları ve ütopik dünyanın uyumuna tehdit oluşturan Vahşi John tarafından kurtarıldıklarında ve vahşi topraklara seyahat ettiklerinde her şey değişiyor.

Brave New World dizisi iptal edildi

Brave New World dizisi iptal edildi

Aldous Huxley'in kaleme aldığı distopik roman 26. yüzyılın Londra'sında geçiyor. Romanda üreme teknolojisi, öjenik ve hipnopedi sayesinde toplum değiştirilmiştir. Aslında tanımlanan dünya bir ütopya olarak da gözükebilir, fakat ironik bir ütopya; zira insanlık sağlıklı, teknolojik açıdan gelişmiş, savaşlar ve yoksulluk yok edilmiştir; tüm ırkların eşit olduğu ve herkesin mutlak olarak mutlu olduğu bir dünya vardır. Fakat, ironik biçimde, tüm bu gelişmeler birey için çok önemli olan birçok değerin yok edilmesi, kaldırılması ile başarılmıştır; aile, kültürel çeşitlilik, sanat, edebiyat ve felsefe artık yoktur.

Dizinin oyuncuları arasında Alden Ehrenreich (Vahşi John), Jessica Brown Findlay (Lenina Crowne), Harry Lloyd (Bernard Marx), Kylie Bunbury (Frannie Crowne), Nina Sosanya (Mustafa Mond), Joseph Morgan (CJack60 / Elliot), Sen Mitsuji (Henry Foster), Hannah John-Kame (Wilhelmina "Helm” Watson) ve Demi Moore (Linda) gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Ayrıca yapımın stabilite direktörü olarak Ed Stoppard görev aldı. UCP ile Amblin Television ortak yapımı olan dizininin yönetici yapımcılığını Wiener, Owen Harris ve Grant Morrison ile birlikte Amblin Television eş başkanları Darryl Frank ve Justin Falvey üstlendi. Wiener ayrıca dizide showrunner olarak görev aldı.

Son olarak siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Kimler birinci sezonu izledi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 04:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
obscurhomme
obscurhomme 3.11.2020 00:27
Üzüldüm.Çok iyi diziydi.Bu tür diziler ne yazık ki dünyada ki genel iq düşüklüğünden dolayı beğenilmiyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
cemakturk
cemakturk 2.11.2020 15:32
İlk bölümleri gelecek vaat ederken sonra ki bölümler ile iyice pembe diziye evrilmişti.
Kalan Karakter: 300 Gönder
omrkcmn
omrkcmn 2.11.2020 13:13
Diziyi duymuştum, çıktı mı bilmiyordum. Şöyle bi bakayım dedim de içine eşmişler... Zorlama olmuş. Mümkünse bazı kitaplar sadece kitap olarak kalsın. Bazı kitaplarda zorlama dizi olacağına film olsun; marslı, hayatının hikayeleri(geliş) vd.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.10.2020 18:37
İyi olmuş görsel o görsel gibi olacaksa hiç olmasın brezilya romantik dizilerinden fırlamış gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Brave New World dizisi iptal edildi
İlginizi Çekebilir