Brie Larson, Apple dizisi Lessons in Chemistry'nin başrolünde

Özgür Deveci 23.01.2021 - 14:20
Bonnie Garmus'ın aynı adlı romanından uyarlanan Lessons in Chemistry dizisinin başrol oyuncusu Brie Larson oldu.

Bonnie Garmus'un aynı adlı romanından uyarlanan Lessons in Chemistry dizisinin başrol oyuncusu Brie Larson oldu. Captain Marvel olarak tanıdığımız Oscar ödüllü oyuncu, Apple'ın drama dizisinde başrolün yanı sıra sorumlu yapımcı olarak görev alacak. Daha önce Erin Brockovich'in senaryosunu kaleme alarak Akademi Ödülü'ne aday gösterilen Susannah Grant tarafından senaryosu yazılacak dizide Jason Bateman ve Michael Costigan, Aggregate Films adına yönetici yapımcı olarak kadroya dahil oldu. Dizinin prodüksiyon süreçlerini ise, Apple Studios üstleniyor.

Lessons in Chemistry, yazar, bilim kadını ve metin yazarı olan Bonnie Garmus'un yakında piyasaya çıkacak olan ilk romanına dayanıyor. 1960'ların başında geçen dizi, kadınların ev hayatına ait olduğunu düşünen bir toplumda Elizabeth Zott'un (Brie Larson) hikayesini konu alacak. İşinden kovulan Elizabeth'in yaratıcılığı devreye girer ve televizyondaki bir yemek programında sunucu olarak bir işi kabul eder. Bu sayede bir ulusa, ev hanımlarına ve erkeklere tariflerden çok daha fazlasını öğretmeye başlar. Bunlar yaşanırken bir taraftan da gerçek aşkına (bilime) geri geri dönmek için can atar.

Brie Larson, Apple dizisi Lessons in Chemistry'nin başrolünde

Brie Larson, Apple dizisi Lessons in Chemistry'nin başrolünde

Lessons in Chemistry, önümüzdeki yılın bahar aylarında Doubleday tarafından yayınlanacak. İngiltere'de, Transworld tarafından yürütülecek dizi, 35'ten fazla ülkeye satıldı. Larson'ın oynayacağı ikinci Apple dizisi olacak Lessons in Chemistry, CIA gizli operatörü Amaryllis Fox'un gerçek yaşam deneyimlerini konu alan Life Undercover: Coming of Age in the CIA dramasında ortaya çıkmıştı. Ayrıca, Mart 2019'da Larson'un Marvel Sinematik Evreni'nde Captain Marvel ile kadroya dahil olmasından kısa bir süre sonra duyurulmuştu. Buna ek olarak kaynaklardan gelen bilgilere göre, CIA projesi senaryo aşamasında durduruldu ve COVID-19 salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Larson'ın, Captain Marvel 2 çekimlerinden dolayı proje şu anda beklemede.

Apple dizileri, Brie Larson'ın kariyerinde sahip olduğu birkaç yapımdan bazılarını temsil ediyor. Daha önce United States of Tara ve Raising Dad gibi dizilerden rol alan Larson, Captain Marvel'da başrol oynamanın yanı sıra, 2015 yapımı Room filmindeki performansıyla Oscar ve Altın Küre ödülü almasıyla tanınıyor. Ünlü oyuncunun diğer filmleri arasında Kong: Skull Island, The Spectacular Now, 21 Jump Street ve Scott Pilgrim vs. the World yer alıyor. Son olarak MCU filmi Avengers: Endgame ve Michael B. Jordan liderliğindeki biyografik drama filmi Just Mercy'de oynayan Larson, 2022'de vizyona girmesi planlanan Captain Marvel 2'de başrol oyuncusu olarak rol alacak.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 00:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2021 15:11
Feminaziliği olmasa yine iyi de çok değişik huyları var. Fazla aktivist.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 17:37
Güzel kadınmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 18:25
kadında mimik yok
tip yok
yetenek yok
ama rolleri alıyor..arkası sağlam belliki
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 22:27
Var gülüyor işte.
Yoo hoş cıbır.
Evet, haklısın aynı düşünüyorum.
Büyük ihtimalle.
MK Okuru
MK Okuru 23.01.2021 22:02
aga be hiç anlamadım birşey varsa oda senin gibi hiçbir zaman karşı tarafa odaklanamadıgım dır ben sanırım cok kazık yerım bu hayatta
Kalan Karakter: 300 Gönder
Brie Larson, Apple dizisi Lessons in Chemistry'nin başrolünde
İlginizi Çekebilir