British Telekom'dan 21. Yüzyıl altyapısı

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
British Telekom'dan 21. Yüzyıl altyapısı
Telekomünikasyon alanında dünya lideri BT, geleceğin komünikasyon altyapısı olarak nitelendirilen yeni sistemi 21 CN (21. Century Network- 21 Yüzyıl Şebekesi) ile ilgili deneyimini diğer operatörlerle paylaşma kararı aldı. Yakın zamanda özelleştirilen Türk Telekom da BT ile benzer bir çalışma yapıyor.

Telekomünikasyon alanında şimdiye kadar gerçekleştirilen en önemli, en geniş ve en kapsamlı yatırım olan 21CN, telekomünikasyon şirketlerine yeni nesil hizmetler sunma imkanı verecek, büyük tasarruf sağlayacak.

BT tarafından İngiltere’de uygulanan 21 CN, mevcut 30 milyon abone hattının kullanımına son verilmesinin ve yeni yapıya aktarılmasının, varolan ve geleceğe dönük hizmetlerin tek bir IP şebekesi üzerinden gerçekleştirilmesini hedefliyor. İngiltere’de 10 milyar Pound’a mal olacak sistem önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlanacak ve BT’ye 2008/09 yılı itibariyle yılda 1 milyar Pound civarında tasarruf sağlayacak.

21 CN ile oluşturulacak yeni nesil şebeke ve sistemler komünikasyon sağlayıcıların daha yenilikçi hizmetler sunmasına, hızlarını arttırmasına ve müşterilerine sundukları hizmetleri geliştirmesine olanak verirken, önemli oranda tasarruf da sağlayacak. BT’nin yeni geliştirdiği iş modeli, komple BT 21 CN’ye dönüşüm hizmetleri ile tüm dünyadaki komünikasyon sağlayıcılara, ilk denetim ve danışmanlıktan yeni nesil şebekelerin tam kapsamlı tamamlanması ve işletilmesine kadar eksiksiz bir çözüm sunacak.

BT Toptan Satış CEO’su Paul Reynolds “BT’nin hazırladığı 21st Century Network (21. Yüzyıl Şebekesi) dünyanın en iddialı gelecek nesil dönüşüm programıdır. Böylesine köklü bir programı başlatan ilk taşıyıcı olarak, çalışmalarımız hız kazanmaya başladıkça bir kılavuz yaratmamız gerektiğini düşündük. Bu kılavuz, iş planı geliştirmeyi, satıcılar arasında açık standartlar belirlemeyi, endüstriye açık ve şeffaf danışmanlık hizmetleri sağlamayı içeriyor. Çalışmalarımızı sürdürürken değerli şeyler öğrendik. 2 yıldan beri 21 CN ile ilgili kazandığımız tecrübe ile artık diğer operatörlere yeni nesil programlarını kurmaları ve hızlandırmaları konusunda yardımcı olabiliriz. “ dedi.

BT International Başkanı François Barrault ise “Tüm dünyadaki komünikasyon sağlayıcılar, 21. Yüzyıl Şebekesini (21 CN) tasarlarken ve inşa ederken edindiğimiz tecrübelerden yararlanabilecekler. Bu tecrübe onların gittikçe artan rekabetçi ortamda daha başarılı olmalarını sağlayacaktır. Bunun yanında tüketicilere, küçük işletmelere ve büyük şirketlere performans ve işlevsel zenginliklerin sunulmasına yardımcı olarak, dijital şebekeli ekonomide başarılı olmalarını sağlayacaktır. Yeni nesil şebeke altyapısı, global yatırımcıların dikkatini çekmek isteyen bütün ülkelerde kısa zamanda bir zorunluluk haline gelecektir. BT böylesine bir tecrübe birikimini global anlamda hizmete sunarak yenilikçi yeteneklerini yine gözler önüne sermeyi başardı” dedi.
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 01:30
Kalan Karakter: 300 Gönder
British Telekom'dan 21. Yüzyıl altyapısı
İlginizi Çekebilir