1/2

Brothers: Tale of Two Sons

Mert Günhan 12.09.2013 - 18:10
Küçük insanların büyük hikayeleri üzerine
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Brothers: Tale of Two Sons
  • Yapımcı - Yayıncı Starbreeze Studios - 505 Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Macera,Platform
Merlin Puanı 90
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%92
Artılar -Muhteşem atmosfer, insanın içini ısıtan hikaye, kardeş mekaniğinin oyunun bütün konseptine başarılı uygulanışı
Eksiler -Kontroller bazen can sıkıcı olabiliyor, PC'de klavye kombinasyonuna çok uygun değil
Hayatta bazen insanın oldukça yalnız kaldığı dönemler gelir. Arkadaşlıktan, aileden ve geri kalan tanıdıklardan bahsetmiyorum, tam anlamıyla, pür bir şekilde yalnız olmaktan bahsediyorum. Bu henüz başınıza gelmemiş ve asla başınıza gelmeyecek olabilir (umarım gelmez) fakat geldiğinde, insan gerçekten hayatta ne olursa olsun onu bırakmayacak birisinin varlığını arıyor.

İşte tam bu noktada, kardeşi olanlar neden bahsettiğimi daha iyi anlarlar, ne olursa olsun yanınızda olacak, hep sizi koruyup kollayacak o insana sahip olmak, ne kadar kızarsanız kızın, ne kadar birbirinize kırılmış olursanız olun, her zaman koşulsuz olarak yanınızda olacak bir kardeşe sahip olmak, her insanın böyle bir şansı olmuyor maalesef.

Brothers: Tale of Two Sons
Brothers, adından anlayacağınız üzere iki kardeşin hikayesi. Şimdiye kadar sadece FPS oyunları yapmış Starbreeze Studios’tan, gerçekten çok farklı bir oyun. Babalarının hastalığına bir çare arayan, iki kardeşi canlandırdığımız Tale of Two Sons, her noktasında duygusal olarak size meydan okuyan, oyuncuyu düşündüren ve aynı zamanda izleyicisinden empati talep eden bir yapım.

Brothers’ın dünyası ve karakterleri, adeta gerçekçi bir masaldan fırlamış gibi. Gerçekçi bir masal cümlesi garip gelebilir fakat adeta bir rüya gibi ama aynı zamanda çok gerçek bir dünyası var Tale of Two Sons’ın.

Dualite, kardeşlik, ikinin bir olması, oyunun temel eksen konseptlerinden biri, bunu mekaniklerine kadar kullanan yapım, oldukça ilginç kontrollere sahip. Tale of Two Sons’ta iki kardeşi aynı anda kontrol ediyorsunuz, genel olarak önünüze çıkan çeşitli engelleri ve bulmacaları çözmenin ardında da bu yatıyor. İki kardeşin yapabileceği farklı şeyler var, küçük olan boyutuyla daha ufak yerlere girebilirken büyük olan gücüyle ön plana çıkıyor.

Brothers: Tale of Two Sons
Oyunun bulmacalarını ve engellerini çözerken bunları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu durum karakterlerin NPC’ler ile etkileşimlerine de yansıyor, ufaklıkla çok fazla ciddiye alınmazken, insanlar abisini adam yerine koyup konuşabiliyorlar.

Bu mekanik oyunun bütününe oldukça başarılı bir şekilde uygulanmış durumda. Hem sosyal, hem coğrafi anlamda, iki kardeşin güçlerinin kombinasyonu, bütün engelleri aşmalarının tek yolu.

Tabii bu durum, yapımın ardında yatan fikri muhteşem bir şekilde desteklemiş, kardeş olmanın hem metaforik hem de fiziksel bir anlatımını yaratmış.