1/3

Brütal Legend (PC İnceleme)

Özgür Yıldız 1.03.2013 - 16:28
Metal müzik, RTS, Ozzy Osbourne. Artık hepsi PC'de!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Brütal Legend (PC İnceleme)
Merlin Puanı 81
7 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%18
Artılar Muhteşem seslendirme, muhteşem müzikler, görsel sunum oldukça başarılı, farklı tarz oynanışların karışımı eğlenceli.
Eksiler Grafiksel hatalar mevcut, optimizasyon sorunları bulunuyor, konsol versiyonuyla aralarında içerik anlamında fazla yenilik yok.
LucasArts’ın adventure oyunlarını oynayanlar bilirler. Her birinin kendine has bir espri tarzı ve çekiciliği vardır. Özellikle Full Throttle ve Grim Fandango, bu oyunlar arasında ilginç tarzlarıyla ön plana çıkıyor. İkisinin arkasındaki beyin Tim Schafer’ın neler yapacağı, firmadan ayrılıp kendi firması Double Fine Productions’u kurduğundan beri, hayranları tarafından heyecanla bekleniyordu. İlk olarak oyuncuların karşısına Psychonauts’la çıkan firma, ardından Triple A bir oyunla piyasaya çıkıyordu. Brütal Legend isimli bu oyun, özellikle Heavy Metal, RTS, Adventure, Aksiyon gibi öğeleri bir araya koyup, konsol oyuncularına ilginç bir deneyim yaşatıyordu. 2009 tarihinde yayınlanan oyun, maddi olarak başarılı olamasa da eleştirmenlerden tam not almıştı. Merlin’in Kazanı olarak o dönemde de incelediğimiz oyun, nihayet PC oyuncularının da beğenisine sunuldu.

Brütal Legend (PC İnceleme)
Eddie Riggs
Burada size oyunun hikayesini baştan detaylı bir şekilde anlatmayacağım. Eski incelemede de hikayeyi bulabilirsiniz. Genel olarak oyunun bana, yani Tim Schafer hayranı olan birisine, neler hissettirdiğini ve oyunculara neler vaat ettiğini anlatacağım.

Metal will never die!


Ünlü komedyen ve müzisyen Jack Black tarafından seslendirilen baş kahramanımız Eddie Riggs, dünyanın en iyi roadie’sidir. Roadie nedir diye soracağınızı tahmin ediyorum. Roadie’ler, gruplar konser verirken ya da turneye çıktıklarında, onlara her türlü yardımı sağlayan asistanlardır. İşte kahramanımız da dünyanın en kötü heavy metal grubu Kabbage Boy’un roadie’si. Ancak aynı zamanda “dünyanın en iyi roadie’si”dir. Talihsiz bir olay sonucu Eddie, oyunun cehenneme benzeyen dünyası Ormagöden’e düşer ve burada insanları köle haline sokan Doviculus’a karşı mücadelesine başlar.

Brütal Legend (PC İnceleme)
Burada hikayeyi anlatmayı bırakıp kısaca karakterlere dönelim. Ne de olsa oyunumuz, karakterlerin öne çıktığı bir yapım. Tim Schafer oyunlarının en önemli özelliği de bu. İşte bu yüzden karakterler, önemli müzisyenler tarafından seslendirilmiş. Örneğin baş kötü Doviculus’un “glam metal” yardımcısı General Lionwhyte, Judas Priest grubunun vokali Rob Halford tarafından seslendirilmiş. Zaten “Lionwhyte” ismi de glam metal grubu White Lioan’dan esinlenilme. Tipi ise David Bowie’ye benzetilmiş. Bir başka karakter olan Fire Baron ise yine tamamen Rob Halford tarafından seslendirilmiş, hatta bu sefer Halford’un tipi de karaktere aktarılmış.