BTK, VPN kullanımı için ciddi önlemler almaya başlayacak

Hakan Hervenik 25.03.2018 - 13:10
BTK, gözünü VPN'e dikti.

Bilgi Teknoloji Kurumu (BTK), VPN için ciddi önlemler almaya hazırlanıyor. İnternet Dairesi Bilişim Uzmanı Levent Göneç yaptığı açıklamada “Ciddi önlemler de aldık, test aşamasındayız, testlerimiz tamamlandıkça faz faz ilerlemeyi düşünüyoruz" dedi.

BTK, VPN kullanımı için ciddi önlemler almaya başladı

TBMM Madde Bağımlılığını Araştırma Komisyonu'na yaptığı sunumda Gönenç, kendisine yöneltilen “VPN üzerindeki haberleşmeleri, internet sağlayıcılarını kontrol edebiliyor musunuz?” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

VPN gibi alternatif erişim engelleme yöntemlerini kullanmayla ilgili kanunda da hüküm var. Bu hüküm kapsamında da erişim sağlayıcılarının, internet servis sağlayıcılara uyarılarımız bulunmakta. Bu uyarılarımız kapsamında ciddi tedbirler de alıyorlar, bu aldıkları tedbirleri de şu anda test etme aşamasındayız. Çünkü takdir edersiniz ki yüzlerce uygulama ve işletmeye böldüğünüz zaman matriks şeklinde bunların bir de test edilmesi lazım.

Sürekli değişen uygulamalar bu bahsettiğiniz alternatifli erişimi engelleme uygulamaları, IP adresleri sürekli değişebiliyor, yöntemleri değişebiliyor. Çünkü amaçları zaten erişime engellemeyi aşmak, bu amaçla üretilmekte. Tüm dünyada ortak bir sorun, bununla ilgili çalışmamız şu anda mevcut, tedbir alınması amacıyla uyarılarımız erişim sağlayıcılara mevcut ve ciddi önlemler de aldık, test aşamasındayız, testlerimiz tamamlandıkça faz faz ilerlemeyi düşünüyoruz.”

Yorumlar 28
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.03.2019 08:56
Ne saçma bir düşünce bu böyle, her halta böyle müdahale ederek ne yapmaya çalışıyorular acaba. İstiyorlar ki herkez koyun olsun, hiç bir halta teşvik görmedik zaten hep engel hep zorbalık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2018 19:22
bekleriz efendeim
Kalan Karakter: 300 Gönder
AZRAILXX
AZRAILXX 25.03.2018 13:30
her geçen gün daha da iran oluyoruz
zeknoss
zeknoss 26.03.2018 17:44
Sevgili @etemelkuran kardeşim, İran'lı olup da Türkiye'de yaşayan, doğrudan tanıdığım insanlar var, UK'e gitmeye gerek yok. Ülkelerindeki şartların nasıl olduğunu da çok iyi bilyiorum. Hatta ülkelerindeki Batıcı rejim alaşağı edip şu ankini nasıl getirdiklerini de...

Neo islamcılık? Benim bildiğim tek bir İslam var o da Kur'an'da geçiyor, arı duru haliyle.

Osmanlı'nın da yasaklamaları meşhur, İran'ın da, ilk yorumdaki arkadaşın dediği gibi ABD'nin de... Bu yüzden bir asırdır "laiklik elden gidiyor" diye ülkede halihazırda olmayan laikliğin gideceği korkusuyla yüzde 25'lik kesimin diğer kesimlere olan peri masallarını okumaya gerek yok.

Yasak yasaktır, ona buna benzetmeye hiç gerek yok.

İlber Oltaylı'yı birazcık daha anlayarak takip ediyor olsaydın beni böyle hazır kalıplar ve sınıflandırmalarla itham etmezdin, heyhat...
etemelkuran
etemelkuran 25.03.2018 16:51
Örnek olarak Damat Ferit'in Yunan kültürü düşkünlüğü ve sarayın Avrupa saraylarından hiç farklı olmadığının anlatıldığı saray hatıratları vardır.
etemelkuran
etemelkuran 25.03.2018 16:45
zeknoss bir kaç İranlı arkadaşım var UK'da, sana İran rejimini anlatayım mı? Osmanlı Rejimi derken de hiç İlber hoca takip etmediğin belli, yoksa fesli reizleri mi takip ediyorsun...
Asıl sen bi nane bilmiyorsun ki soydaşını bile ötekileştiriyorsun, sizin gibilere gün doğdu. Dinsiz, marjinal diye diye kendi saplantılı neo İslamcılığınızı Ortadoğuyu karanlığa boğan anlayışa bir özleminiz var.
zeknoss
zeknoss 25.03.2018 16:33
yav he iran, bi bitmedi şu beyaz türk'ün iran rejimi korkutması. neden bahsettiğini bilmiyorsun bile, osmanlı rejimi de de biraz inandırıcı olsun.
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2018 14:14
la iran diyonda abd ve avrupada daha sıkı yöntemler sen yasadışı bi site giriş yap bakalım başına neler geliyor orlarda....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2018 13:02
Millet Uzaya çıkıyor biz neyle ugraşıyoruz. Dünya insanlarının kullandıgı şeyler yasaklanıyor. Yine tam tatmin olmazlar interneti kapatırlarsa şaşırmayalım. TV'ye bakayım dedim Batman'in yerdeki Superman'e vurmasını bile sansürlemişler :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2018 09:14
Konuşmuyooorum görüyooorsuuunuzz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
BTK, VPN kullanımı için ciddi önlemler almaya başlayacak
İlginizi Çekebilir