BTS World nasıl bir oyun?

Furkan Güler 11.07.2019 - 15:38
BTS ekibi cebimize girdi!

Son yıllarda dünyayı etkisine alan K-Pop fırtınası, ülkemizde de büyük bir dinleyici kitlesine sahip. K-Pop yıldızlarının gençler arasında artık eskiye nazaran Madonna, Beyonce veya Lady Gaga’dan daha ünlü bir hale gelmesi, K-Pop kültürünü olduğundan daha da büyüttü. Bu türün en önemli örneklerinden bir tanesi olan BTS (Bangtan Boys) ise hem ülkemizde hem de global olarak müzik endüstrisinin tepesine çıkmayı başardı. Her bir şarkısıyla dinlenme rekorları kıran genç grup, yaş fark etmeksizin herkese hitap ediyor. Hal böyle olunca BTS, müziklerin dışında belgesellere ve beyaz perdeye bile konuk oldu. Şimdi ise ünlü gruba özel yapılmış bir mobil oyunla karşı karşıyayız.

BTS World nasıl bir oyun?

BTS World nasıl bir oyun?

Genel olarak bulmaca, strateji veya platform türüne hitap eden diğer mobil oyunların aksine BTS World'de, grup üyelerinin arasına giriyoruz. Hikayede 2019 yılında BTS’in konserine gitmek için hazırlanırken, bir anda kendimizi 2012 yılında buluyoruz. BTS grubu üyeleri henüz birbiriyle tanışmamışken, oyunda bizim görevimiz üyelerin birbiriyle tanışmasını sağlamak ve grubun menajerliğini yapmak.

Hikaye bazlı bölümlerden oluşan BTS World, grubun üyeleriyle sanal olarak etkileşime geçmemizi sağlıyor. Büyük bir görev ağacı olan yapımda her bir görev silsilesi sonrasında BTS üyelerini keşfedip gruba katıyoruz. Oyunun ana hikayesi bu şekilde ilerlese de, oyunun bir de kendi içerisinde farklı farklı yan hikayeleri de var. Yedi üyeye özel farklı farklı yan hikayeler yazan geliştiriciler, her bir üyeyle vakit geçirmemize imkan tanıyor.

Telefon konuşmaları, bireysel sohbetler ve ekip üyelerinin sıkıntılarını çözme görevlerinin sonucu devamlı bize bağlı. Bölümler arasında BTS’e ait üye klipleri ve müzikleri de dinleyebiliyoruz. Oldukça uzun bir senaryoya sahip olan oyunda rol yapma mekanikleri de bulunuyor. Karakterlerle konuşurken düzgün cevaplar verirseniz, BTS üyeleri sizi daha çok seviyor. Görevlere çıkmadan önceyse üst düzey bir ekip üyesi seçmek zorundasınız.

BTS World nasıl bir oyun?

Görevin türüne göre seçtiğimiz bu ekip üyesinin seviyesi yeterli değilse, görev başarısız olabiliyor. Ekip üyelerinin seviyesini ise karakter kartları üzerinden yükseltebiliyoruz. Görevlerde bulduğumuz eşyalar sayesinde yükseltebildiğimiz karakter kartları, ne kadar yüksek seviyede olursa görevleri o kadar kolay bir şekilde yapıyoruz.

Diğer bir yandan BTS World içerisinde sadece oyunda bulunabilecek 10 bin adet fotoğraf ve oyuna has 100 adet video içeridiğini belirtelim. Yani BTS’i yakından takip ediyorsanız, oyunda daha önce hiç görmediğiniz içeriklerle karşılaşacaksınız. Oyuna özel şarkılar da yapan BTS ekibi, Netmarble’ın geliştirdiği bu oyun için özel bir albüm de yayınlamayı ihmal etmedi.

Sona geldiğimizde eğer BTS ekibini yakından takip ediyor ve şarkılarını devamlı olarak dinliyorsanız, BTS World oldukça hoşunuza gidecek. Grup üyeleriyle sanal etkileşim halinde olmanın yanı sıra yepyeni içerikler sizi oyunda bekliyor. BTS World'ü ücretsiz olarak Google Play veya App Store üzerinden indirebilirsiniz.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 12:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2021 16:08
Çok güzel bir oyun. Sadece çok fazla yer kaplıyor. Özellikle de verileri indirmek için ayriyeten 803 mb istiyor. Ama indirip oynadım ve oyunu çok beğendim. Yeriniz varsa indirebilirsiniz. BTS üyeleri ile sanaldan da olsa iletişime geçmiş gibi olmak bir Arma için çok güzel bir duygu. BTS'i seviyorum?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2020 19:43
oyun bilgiseyardan açlmıyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2019 10:25
vihuuuu bts bts .. ,fake lov e fake love wih uuuu I love bts,...,,me so horny..yunki yunki
MK Okuru
MK Okuru 25.07.2019 22:14
aynı habermiş canım siler misin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2019 14:59
keşke pc ye de gelse, tam pc cileri açacak türden boş beleş bir oyun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2019 14:54
I LOVE YOU BTS
Kalan Karakter: 300 Gönder
BTS World nasıl bir oyun?
İlginizi Çekebilir