Bu Akşam Ne İzleyelim? (13. Savaşçı)

Murat Halilbeyoğlu 5.07.2013 - 17:25
Antonio Banderas'ı sevdiren film: 13. Savaşçı
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

Bu sefer sıra ben deniz Murat Halilbeyoğlu'nda. Sizlere bu akşam izlemek üzere, şahsımca muhteşem bir aksiyon/tarih filmi önereceğim: 13. Savaşçı.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (13. Savaşçı)
1999 yapımı olan bu film John McTiernan'ın yönetmenliğinde Antonio Banderas, Vladimir Kulich, Dennis Storhøi ile çekildi. Hatta filmde kısa bir zaman aralığında bile olsa Ömer Şerif de rol alıyor

Milattan sonra 922 yılında geçen filmin konusu kısaca şöyle:

Ahmed Ibn Fahdlan (Banderas) güzel Bağdat şehrinde huzur içinde yaşayan bir şair ve diplomattır. Lakin kendisinin şairlik kısmı daha ağır basmaktadır. Bu yüzden de çapkınlığı ile tanınır. Bir gün güçlü bir adamın karısıyla ilişki yaşar ve sultana şikayet edeilir. Sultan da kendisini kuzeye elçi olarak "sürgün" eder. Yolculuk sırasında Ahmed Ibn Fahdlan, Buliwyf ve adamları ile karşılaşır. Bir beyliğe musallat olan gizemli yaratıklarla savaşmak adına kuzeye yapılan bir yolculukta onlara eşlik eder.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (13. Savaşçı)
13. Savaşçı gerek aksiyon gerek atmosfer olarak ciddi anlamda çok güzel bir film. Şahsen benim Kuzey Avrupa'ya olan ilgim yüzünden bana çok daha heyecan verici gelse de bu tarz bir ilgisi olmayan kişilerin de gayet beğeneceğini düşünüyorum. Eğer hayatınızda Conan (Arnold'un oynadığı) filmlerinden bir tanesini bile severek izlediyseniz o zaman 13. Savaşçı'nın da hoşunuza gideceğine eminim.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (13. Savaşçı)
Puslu ve gizemli Nordic atmosferi, tamamen birbirinden zıt kültürlerin ortak bir düşmana karşı sırt sırta mücadele etmesi ve sağlam bir kareografi ile hazırlanmış olan savaş sahneleri filmi gayet izlenir kılıyor. Antonio Banderas'ı bile bana sevdiren bu film senaryo ve diyaloglar bakımında da oldukça güzel hazırlanmış. Kurgusal olarak aksiyon ve sakin sahnelerin dozları ve sıralaması sizi hiç bir şekilde filmden soğutmuyor. Eğer hala günde bir saat de olsa Skyrim oynuyorsanız o zaman 13. Savaşçı'yı mutlaka izlemelisiniz. 

Şimdi sizleri filmin en sağlam sahnesi ile başbaşa bırakıyorum:

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 14:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (13. Savaşçı)
İlginizi Çekebilir