1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Batman - Batman Returns)

Ceyda Doğan 22.07.2013 - 14:13
Tim Burton neler yapmışsın sen böyle?
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğa oturup, elimizde sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

Batman
Tim Burton'ın yönettiği Batman, tarihin en başarılı filmlerinden biriydi. Jack Nicholson, Michael Keaton, Kim Basinger, Jack Palance ve Billy Dee Williams'ın başrollerde oynadığı Batman, Gotham Şehri'nin karanlık kahramanının hikayesini anlatıyor. Polis artık şehri alt üst eden suçlulara karşı savunmasızdır ve savcı Harvey Dent ile komiser Gordon'un tüm çabalarına karşın, şehir giderek daha güvensiz bir hale gelmektedir. Sonunda Kara Şovalye ortaya çıkar, onun kimliği suçluların yüreğine korku salmaktadır. Ona göre suçlular, batıl inançlı ve korkaklardır. Gerçek kimliği yarasa-adam ismiyle saklanmıştır. Bu arada Jack Napier, yanlışlıkla asit kazanına düştükten sonra şehrin psikopat palyaço suç kıralına, Batman'in azılı düşmanı sinirbozucu Joker'e dönüşür.

Bruce Wayne, Batman kılığında suçluları durdurmaya çalışırken, bir yandan da ikiliği kişiliğiyle çok iyi baş etmek zorundadır.

Batman'in 1989 yılındaki filmi, zamanının en iyisiydi. 48 milyon dolar bütçe ve 411 bin dolar hasılatıyla kalitesini kanıtlamıştı.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Batman - Batman Returns)