1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Bill ve Ted'in Maceraları)

Özgür Yıldız 5.07.2013 - 17:25
Bill ve Ted'in maceralarına davetlisiniz!
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

Bu günün film önerisini yine ben yapacağım sevgili okurlar. Ceyda'nın önerilerini hiçe sayarak yine size 80'lerin sonları, 90'ların başlarından güzel bir seriyi önereceğim. Bill ve Ted! Belki TV'de karşınıza çıkmış olabilirler ancak artık eski filmleri televizyonlarda görmek pek mümkün olmuyor. O yüzden bu akşamın filmleri birer bilimkurgu-komedi yapımı.

Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Bill ve Ted'in Maceraları)
Bill S. Preston, Esquire ve Theodore "Ted" Logan'ın hikayelerine hoş geldiniz. Bill rolünde Alex Winter ve Ted rolünde Keanu Reeves'in (evet bildiğiniz Keanu Reeves) oynadığı bu film, bir bilimkurgu olmasının ötesinde komedi öğeleriyle ön plana çıkıyor. Kahramanlarımız aklı havada iki genç ve Vahşi Aygırlar (Wyld Stallyns) isimli bir rock grubu kurmuş durumdalar. Ancak filmi izlerken anlayacağınız gibi kendileri bu işte pek de başarılı değiller. Okulda da çok başarılı olmayan bu arkadaşlarımızdan Ted, eğer Tarih dersini veremezse babası tarafından Alaksa'daki bir askeri akademiye gönderilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu yüzden iki dostun karşısına telefon kulübesi şekilli bir zaman makinesiyle gelen Rufus isimli bir adam çıkıyor. Geçtiğimiz senelerde kaybettiğimiz komedyen George Carlin'in canlandırdığı Rufus, Bill ve Ted'e zaman makinesini veriyor ve zamanda geri giderek tarihteki önemli olaylara tanık olup, tarih dersinden geçmeleri için bir fırsat sunuyor. Bill ve Ted ise geçmişe gidip önemli figürleri toplayıp dersi bu şekilde geçebilecekleri bir plan yapıyorlar. Bu yüzden filmde Napolyon, Sokrates, Sigmund Freud, Beethoven, Cengiz Han, Jan Dark ve Abraham Lincoln'ü çok ama çok komik durumlarda göreceğinizi söylemeliyim.



Bill ve Ted'in olaylar karşısındaki "Excellent"(Muhteşem) ve "Bogus"(Hiç istenmeyen) gibi alışılmadık tepkileri, Sokrates'in ismini yanlış telaffuz etmeleri, eğlendikleri zaman Air Guitar yaparak Van Halen'ın kısa bir solosunu duymamız ve Star Wars, Iron Maiden gibi popüler kültür öğeleriyle ilgili espriler, filmin bu tarz küçük detaylarla izleyenlerin kalbini çalmasına yol açıyor.

Bol bol 80'ler heavy metal ve rock öğeleri barındıran film, yaşı biraz geçmiş olanlar için de güzel anıları canlandırabilecek nitelikte.

Bill & Ted's Bogus Journey için diğer sayfaya devam ediniz
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>