1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Ghostbusters)

Ceyda Doğan 29.07.2013 - 12:29
Hayalet Avcıları iş başında
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğa oturup, elimizde sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.


Ghostbusters (Hayalet Avcıları)
1984 yılının en başarılı komedi filmlerin biri olan Hayalet Avcıları, çizgi dizisinden esinlenmiştir. 8 Haziran 1984 yılında vizyona girdi ve başrollerde tanınan oyunculardan Sigourney Weaver, Bill Murray, Dan Aykroyd ve Ernie Hudson yer alıyordu.

Filmin konusu, üç tuhaf bilim adamının hikayesini anlatıyor. New York'taki bir üniversitede gizli çalışmalar yaptıkları için, işlerini kaybetmişlerdir. Yeni işleri ise Hayalet Avcılığı yapmaktır. Eski bir itfaiye binasında sıkıntı veren hayaletleri, ruhları ve hortlakları kapana kıstırmak için "Ghostbusters" adında bir dükkan açmışlardır.

Orjinal çizgi dizisinin yerini alamasa bile, zamanının en başarılı filmlerinden biriydi. İzlenmeye ve arşivlenmeye değer olduğunu düşünen insanlardanım. Komedi ve fantastik öğeleri ön planda tutmayı başardığını düşünüyorum.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Ghostbusters)