Bu Akşam Ne İzleyelim? (Gladyatör )

Ceyda Doğan 29.12.2013 - 15:20
"Hayatta yaptıklarımız, sonsuzlukta yankılanır" - Maximus
Roma'da geçen hikayelerin bir çoğu bol drama ve bol kan içerir. Bunların arasına entrika da kattığımız zaman olaylar biraz daha farklı bir boyut kazanır ancak biz bu sefer macera, dram, aksiyon ve Russell Crowe'u bir araya getiren epik bir filmi tavsiye edeceğiz; Gladyatör.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Gladyatör )
Bu Akşam Ne İzleyelim? sorunuzun cevabı için sizleri 2000 yılına geri götürüyoruz. ABD ve İngiltere yapımı olan Gladyatör, General Maximus'un drama dolu hikayesini anlatıyor. Girdiği bir meydan savaşından zaferle çıkan Maximus, ailesine ölesiye bağlıdır ancak Roma İmparatoru Marcus Aurelius, Maximus'a önemli bir görev vererek onu ailesinden bir süre daha uzaklaştırır. Bunun üzerine imparatorun oğlu olan Commodus, kontrolün ve iktidarın elinde alınacağını anlar, Maximus ve ailesinin öldürülmesinin emrini verir. Bir şekilde ölümden kurtulan Maximus, gladyatörlerin arenasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma'ya dönen gladyatör Maximus'un aklında tek bir şey vardır; katledilen karısının ve oğlunun intikamını almak.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Gladyatör )
Gladyatör'ün yönetmen koltuğunda Blade Runner, Alien ve Prometheus gibi yapımlardan tanıdığımız Ridley Scott oturuyor. Başrollerdeyse Russell Crowe, Djimon Hounsou, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen ve Giorgio Cantarini yer alıyor.

Gladyatör'ün General Maximus'u ilk başlarda Mel Gibson ismiyle yan yana anılıyordu ancak o sırada farklı bir projede yer alan Gibson, rolünü Russell Crowe'a kaptırdı. Gösterdiği inanılmaz performans sayesinde de, sinema severlerin gözdesi olmayı başardı.

Filmin en etkileyici noktaları sadece intikam yolunda ilerleyen bir gladyatörün hırsı değil, onun zeki ve duygusal hikayesi de izleyenleri derinden etkiliyor. Üzerine Hans Zimmer, Klaus Badelt ve Lisa Gerrard'ın muazzam müzik seçimi eklenince, bazı sahnelerde gözlerimizin dolmasını engelleyemiyoruz.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Gladyatör )
Kısacası, sizleri 155 dakikalık mükemmel bir film bekliyor. İşin içerisine biraz da Roma tarihi eklediğimizde, herkese hitap eden bir film olmadığını itiraf etmeliyim ancak genel olarak oyunculuk, müzik seçimi ve sahneler birçoğunuzun dikkatinizi çekecek kadar başarılı.

İyi seyirler.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Gladyatör )
İlginizi Çekebilir