1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hot Shots)

Özgür Yıldız 5.07.2013 - 17:24
Hot Shots! ve Hot Shots!: Part Deux.
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

Bu akşamı "absürt komedi" akşamı ilan ediyoruz ve kahkahayla dolduralım diyoruz. Sizlere bu akşam 90'ların başlarındaki en absürt filmlerden olan Hot Shots!'ı ve devamı Hot Shots!: Part Deux'u tanıtacağız.

Hot Shots (1991)


Özellikle Top Secret ve Airplane! filmleriyle tanınan ZAZ ekibinin (David Zucker, Jim Abrahams ve Jerry Zucker) 90'lara giriş bileti olan Hot Shots, özellikle başrolündeki Charlie Sheen'le oldukça büyük ilgi toplamıştı.



Tom Cruise'un yıldızlaştığı Top Gun başta olmak üzere Casablanca, Peter Pan, Godfather gibi filmlere bol bol göndermeler içeren Hot Shots!, Charlie Sheen'in canlandırdığı Topper Harley karakterinin etrafında gelişen olayları anlatıyor. Babasının hatası yüzünden ölen Dominic Farnum'un lanetini üstünde taşıdığına inanan Topper Harley, Teğmen Block tarafından tekrar göreve çağrılır ve Harley bunun üzerine psikolojik bazı problemler yaşamaya başlar.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Hot Shots)
Genel anlamda son dönemde çekilen "Scary Movie" (Korkunç Bir Film) serisinin atası sayılabilecek olan Hot Shots!, absürt komedinin en güzel örneklerinden biri.