1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mad Max)

Ceyda Doğan 16.07.2013 - 11:59
Max, adalet için geliyor
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.


Fallout ve Wasteland gibi oyunların ilham kaynağını hatırlayanınız var mı? Dünyanın belki de en başarılı filmlerinden biri olan Mad Max, bu iki oyuna ev sahipliği yaptı. Aslında Wasteland, Mad Max 2: The Road Warrior'dan esinlenmişken; Fallout da Wasteland'den esinlendi.

Bu durumda, işin ucu her türlü Mad Max'e gidiyor.

Mad Max (Çılgın Max)
George Miller'ın yönettiği filmin başrol oyuncusu başarılı aktör Mel Gibson. Yanına Joanne Samuel ve Steve Bisley de ekleninde, film oldukça başarılı oluyor. 1979 yılında bekleyenleriyle buluşan Mad Max, dünyaya barış getirmekle görevli bir polisin hikayesini anlatıyor. Şehir sosyetesi çöküş yaşamaktadır ve anarşi artık normal bir olay haline gelmiştir. Ailesinin bir motor çetesi tarafından katledilmesinin ardından, kendisini intikama ve adalete adamıştır.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mad Max)

Mad Max 2: The Road Warrior (Mad Max 2: Yol Savaşçısı)
1982 yapımlı Mad Max'in ikinci filminin yönetmeni tekrar George Miller. Bu sayede film, kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Hatta serinin en iyisi diyebiliriz.

İlk filmde ailesini kaybeden Max, bu filmde çetelerin baskısı altında olan, bir grup insana yardım etmeye çalışıyor. Mel Gibson değişmez bir isimken, yanına Bruce Spence, Virginia Hey, Michael Preston ve Max Phipps ekleniyor.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mad Max)