1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mortal Kombat)

Ceyda Doğan 5.07.2013 - 17:25
Ölümcül Dövüş!
Yaz geldi, tatil de beraberinde geldi. Ne yapacağız? Video oyunları, deniz, kum, güneş... Video oyunlarından vazgeçmezsiniz herhalde. Ancak kimi zaman "bu akşam ne yapsam?" diye düşündüğünüz oluyordur. Her akşam rahat rahat koltuğumuza oturup, elimizde sıcak sıcak taze mısırla sinema keyfi yapmak, hepimizin işine gelir diye düşünüyoruz. Bu yüzden de "bu akşam ne izlesem?" sorunuzun cevabını cevaplamak için buradayız.

Şu ana kadar çıkan en başarılı dövüş oyunu olduğu belirtilen Mortal Kombat'ı beyaz perdede gördüğümüzde ne kadar heyecanlandığınızı hatırlıyor musunuz? Şu aralar PC platformu için de bir şeyler yapmaya başlamışken, Mortal Kombat'ın başarılı filmlerine bir göz atalım istedik.

Ölümcül Dövüş (Mortal Kombat)
Paul W.S. Anderson'ın yönetmenliğini yaptığı Mortal Kombat, 1995 yılında vizyona girdi. Liu Kang, Sonya, Johnny Cage ve Raiden'ı canlı görmek kadar heyecanlı bir an yoktu diye düşünüyorum.  Filmin konusu; karanlık dünya ile günümüz arasında 9 kez ölümcül dövüş turnuvası düzenlenmiştir ve ne yazık ki dokuzunu da karanlık taraf kazanmıştır. Belirlenen bir kurala göre eğer tekrar karanlık taraf kazanırsa, tüm dünya onların eline geçecektir. İşte bu aşamada dünyanın kaderini aydınlık tarafından koruması gerekecektir.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mortal Kombat)

Mortal Kombat 2: Annihilation
Mortal Kombat'ın ikinci filmi de, ilki kadar olmasa da başarılıydı. Bu sefer yönetmenin John R. Leonetti olması, işin rengini biraz değiştirdi. İlk filmde Shang Shang'ın yenilmesinin ardından, Shao Kang ortaya çıkıyor. Bir kuşatma başlatan Shung; Johnny Cage, Lui Kang, Kung Lao ve Sonya Blade'i ödül töreni sırasında onları yakalamaya çalışır. Bu sırada Sonya kaçırılır. Bu filmde daha fazla Mortal Kombat karakterini göreceksiniz ve Shung Tsung'u yenmek için farklı bir mücadeleye tanıklık edeceksiniz.

Bu sefer sadece yönetmen değil, oyuncularda da değişiklik oluyor. Kimi zaman farklı bir Raiden görmek, sizi sıkabiliyor ancak yine de izlenmeye değer bir film.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Mortal Kombat)