1/2

Bu Akşam Ne İzleyelim? (RoboCop)

Ceyda Doğan 6.08.2013 - 10:21
Yarı robot, yarı insan
Bu akşam sizlere 1987 yılının en başarılı bilim kurgu ve aksiyon filmini tavsiye edeceğiz. Partneri Anne Lewis ile suçun önüne geçmeye çalışan Alex Murphy, bir çete savaşında çatışmada öldürülen başarılı ve cesur polis memurudur. Alex Murphy'nin bedeni çelikten yapılmış bir robatla birleştirilir. Böylece karşımıza RoboCop olarak çıkar.


RoboCop
Toplamda üç adet filmi ve dizisi mevcut. Hatta 2014 yılında yeni bir filmi de gelecek.

İlk filmin başrollerinde Peter Weller, Kurtwood Smith, Ray Wise, Nancy Allen ve Dan O'Herlihy yer alırken, yönetmen koltuğunda Paul Verhoeven oturuyor. RoboCop, şehrin yeni koruyucusudur. Kısa zamanda müthiş şekilde, halk ve polis merkezi tarafında, büyük sevgi kazanır. O artık suç lordu Boddickerin en büyük sorunu olacaktır.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (RoboCop)

Robocop 2
Bu sefer yönetmen koltuğunda Irvin Kershner oturuyor ve başrollerde ise; John Glover, Peter Weller, Mark Rolston, Belinda Bauer ve Mario Machado yer alıyor. İlk filmden hatırladığımız yarı robot kahramanımız RoboCop, tekrar Peter Weler'ın kontrolünde. Bu kez nükleer madde üreten bir çete lideri olan Kane'e ve onu destekleyen bir işkadınına karşı mücadele ediyor.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (RoboCop)