Bu Akşam Ne İzleyelim? (Shaun of the Dead)

Ceyda Doğan 9.09.2013 - 12:29
Hem iğrenç, hem komik
Bu akşam size oldukça ilginç bir zombi filmi izlemenizi önereceğim. Edgar Wright ve Simon Pegg'in başarılı bir üçlemeyle yola çıktığı Shaun of the Dead, bu akşam konuğumuz olacak. Wright ve Pegg'in üçlemesinden bahsetmişken belirtelim;  Three Flavours Cornetto trilogy olarak adlandırılan seri, 2007'de Hot Fuzz ve 2013'te The World's End olarak karşımıza çıktı. Shaun of the Dead ise 2004 yılının filmi.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Shaun of the Dead)
Zombilerin Şafağı olarak ülkemizde vizyona giren Shaun of the Dead, başrollerde; Simon Pegg, Bill Nighy, Martin Freeman, Nick Frost ve Kate Ashfield'i getiriyor. Oldukça komik ve bir o kadar da zombi severleri kendisine çeken Shaun of the Dead, aslında Shaun isimli şansız bir adamın hikayesini anlatıyor.

Shaun'ın hayatı, sıradanlıktan çıkamamıştır ve artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini yakın arkadaşı Ed ile harcamaktadır. Winchester isimli bir barda, annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmek niyetindedir ancak Liz'in kendisini terk etmesiyle Shaun, hayatını düzene sokma kararı alır. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanacak ve annesiyle olan ilişkisini de düzeltecektir. Kısacası yetişkin bir erkek olmaya karar verir. Aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

Shaun of the Dead'in sadece basit bir zombi filmi olduğunu düşünmeyin, evet gerçekten zombilerin vahşetine tanık oluyoruz ancak bir o kadar da komedi öğesini, film içerisinde görebiliyoruz. Özellikle Simon Pegg'in performansını çok beğeneceksiniz.

Bu Akşam Ne İzleyelim? (Shaun of the Dead)

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 06:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu Akşam Ne İzleyelim? (Shaun of the Dead)
İlginizi Çekebilir