Bu oyunlar neden ertelendi?

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
Bu oyunlar neden ertelendi?
Dün yayımlanan haberimizde de belirttiğimiz gibi yayıncı Ubisoft aksiyon oyunları Red Steel 2 ile Splinter Cell: Conviction’ı erteledi. Sebep olarak net bir şey belirtilmemişti.

joystiq.com çalışanları bu konuda biraz daha derine inip ertelemelerin sebeplerini öğrenmek istemişler, özellikle de aslında 2007’de çıkması gereken Splinter Cell: Conviction için. Web sitesinin sorusu üzerine Ubisoft’un başkanı Yves Guillemot, bu oyunlar için alınan ekstra zamanın iyileştirmeler yapılarak daha iyi sonuçlar getireceği açıklamasını yaptı. Guillemot, “Red Steel 2 ve Splinter Cell: Conviction, fazladan alınan zamandan faydalanacaklar, çünkü böylelikle bu oyunları daha parlak bir seviyeye getireceğiz. Neticede bunlar Wii ve Xbox 360 için mart ayı piyasasını hareketlendirecek önemli yapımlar” dedi.

Yetkili, konuşmasının devamında, yapımcılarının yakaladıkları standardı oyunların tamamında kullanmak istedikleri için ilave geliştirme zamanı rica ettiklerini belirtti. Gerçi bu yüzden yılbaşı piyasasını kaçırsalar da Guillemot duruma rahat yaklaşıyor: “Biraz taviz verilecek ve kasım/aralık aylarına nazaran daha az satış yapılacak; ama uzun vadede bunun faydaları görülecek.”

Guillemot’ya göre Microsoft da Ubisoft’un kararının arkasında duruyor; zira firma Xbox 360’ın da satışlarını arttıracak bir özel oyunun iyi bir durumda satışa çıkarılmasından yana.

Kaynak: www.gamezone.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu oyunlar neden ertelendi?
İlginizi Çekebilir