1/8

Bu oyunları beklemekten ağaç olduk

Mahmut Saral 23.02.2012 - 17:11
Diablo 3, Thief 4, Half-Life 3 ve diğerleri...
Oyunculuğun büyük bir bölümünü "oynamak" oluşturduğu kadar, büyük bir bölümünü de "beklemek" oluşturuyor ne yazık ki. Ve biz bu ikinci maddeden hiç hoşlanmıyoruz doğal olarak. Tabii ki iyi bir ürün için, yeterli bir vaktin harcanması, işin üzerine pür dikkat gidilmesi gerekiyor. Ama gelgelelim bazen sabır kalmıyor oyunsever olarak tanımlanan bizlerde. Ne yapalım, hemen oynayamasak da, en azından yeni bilgiler, yeni görüntüler istiyor, beta-demolar denemek istiyoruz. Keşke her istediğimiz çabucak gerçek olsaydı.

Bize hem görünen, hem de hala gelmeyen oyunlar:

Diablo 3
Geliştirici: Blizzard Entertainment
Platform: PC
Çıkış tarihi: 2012 Nisan-Haziran dönemi

Bir Blizzard efsanesi. İlk kez 28 Haziran 2008'de, Blizzard Worldwide Invitational ( Paris)'da resmi olarak duyuruldu. Duyuru haberinden önce de birçok söylenti-beklenti vardı ve mutlaka üç numaralı oyunun yapıldığı düşünülüyordu.

Şimdilik sadece PC platformu için geliştirilen Diablo 3, yaklaşık 4 yıldır fanlarını bekletiyor. En azından resmi duyuru tarihini baz alırsak böyle. İki numaralı oyunun zamanına gittiğimizde ise, 29 Haziran 2000'e a kadar geri gidiyoruz. Dolayısıyla, neredeyse 12 yıl geçmiş. Bir şey benzer geldi mi? Starcraft II'yi de 12 yıllık bekleyişin ardından elimize almıştık. Benzer bir durum, sanırız Diablo 3 için de olacak ve en geç önümüzdeki haziran ayında Diablo 3 ile buluşacağız. Oyunun daha sonra bir konsol versiyonunun da yapılması düşünülüyor.

Uzadıkça uzayan beta süreci, ardı arkasına gelen ertelemeler ve bir türlü netleşmeyen çıkış tarihi sebebiyle Diablo 3'ün bizi bayağı meraklı şekilde beklettiğini söyleyebiliriz.

Bu oyunları beklemekten ağaç olduk