Bu "oyunu" birlikte oynayalım!

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Bu “oyunu” birlikte oynayalım!
Yenilikçi Oyun Geliştirme Maratonu’nun Türkiye ayağı Turkcell’in desteğiyle başladı

Turkcell’den girişimcilere çağrı: Bu “oyunu” birlikte oynayalım!


Oyun geliştirme ve animasyon teknolojileri alanındaki girişimci faaliyetlerin teşvik edilmesi ve mevcut fikirlerin ticarileşmesini hedefleyen “Global Game Jam 2010” (Yenilikçi Oyun Geliştirme Dünya Maratonu) etkinliğinin Türkiye ayağı, Turkcell’in desteğiyle ODTÜ’nün ev sahipliğinde, tüm dünyayla aynı anda Ankara’da başladı.

Dünyada pek çok farklı ülkede yapılan “Global Game Jam etkinliği, katılımcıların kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekalarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir oyunu hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirebilmelerini hedefliyor. Türkiye’de iki yıldır Turkcell’in desteğiyle düzenlenen ve bu yıl dünya genelinde toplam 39 ülkeden 2000’den fazla girişimcinin aynı anda oyun geliştireceği Global Game Jam’e katılımcıları 48 saat içerisinde projelerini tamamlamak zorunda.

Turkcell-im’de 1.1 milyon oyun indirildi

Global Gale Jam’in Türkiye ayağında bu sene ilk defa Mobil Oyun Kategorisi’nde de ödül verilecek.

Turkcell İçerik ve Operatör Servisleri Bölüm Başkanı Sertan Eratay, Global Game Jam’e girişimciler ve üniversite öğrencileri ile bir araya gelebildikleri, bilgi ve birikimilerini paylaşabildikleri, Turkcell’in girişimcilere sunduğu fırsatları vurgulayabildikleri bir platform olarak önem verdiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin iletişim ve teknolojide lider şirketi olarak; yeni fikirlerin, yaratıcılığın bir arada bulunduğu platformların ülkenin geleceği için çok önemli olanaklar yarattığına inanıyoruz. Global Game Jam, yenilikçi ve yaratıcı beyinlerin bir araya geldiği ve üretimde bulunduğu bir ortam olmasıyla dikkat çekiyor. Son araştırmalar bu yıl dünya genelinde tüketicilerin, mobil uygulamalar için 6,8 milyar dolar harcayacağı ve toplam 4,5 milyar indirme (download) gerçekleştireceğini öngörüyor. Bu uygulamaların önemli bir bölümünü de mobil oyun yazılımları oluşturuyor. Turkcell’in toplam 426 oyunun yer aldığı turkcell-im portalında da son 2 yılda toplam 1,1 milyon adet oyun indirildi. Sürekli yenilik peşinde koşan, değişim ve farklılaşmaya inanan, insana değer veren öncü bir şirket olarak Global Game Jam’a destek vermekten mutluluk duyuyoruz.”

Turkcell mobil oyunlarda da ilklere imza attı

2009'da tek oyunculu (single player) mobil oyun pazarı 3,7 milyar, gerçek zamanlı (real time) mobil oyun pazarı da 1,1 milyar dolarlık hacme ulaştı. Bu rakamların 2013'te 4,6 ve 2,4 milyar dolara çıkması bekleniyor. 2009 yılında gerçek zamanlı oyunlar, toplam oyun gelirinin yüzde 30’unu oluştururken, 2013 yılında yüzde 55’ine denk hale gelmesi bekleniyor.

Dünyanın en iyi mobil oyun üreticilerinin en çok talep gören oyunlarını müşterilerine sunan Turkcell’in toplam 426 oyunun yer aldığı turkcell-im portalından son 2 yılda toplam 1,1 milyon adet oyun indirildi. İletişim sektörüne en çok yatırım yapan ve öncü uygulamalar geliştiren Turkcell, mobil oyun alanında da ilklere imza attı. Mobiwar oyunu, Web, mobil ve TV platformlarından aynı anda oynanabilen Avrupa’nın ilk MMOG’si. (Massively Multiplayer Online Game). Oyun içinde 65 milyon mesajlaşmanın gerçekleştiği Mobiwar aracılığıyla tanışıp gerçek hayatta evlenenler bile oluyor.

Dünyanın en büyük oyun üretcisi Electronic Arts ile geliştirilen oyun kiralama servisi “Sınırsız Oyna” da, Turkcell’in oyun meraklılarına sunduğu önemli bir platform. Sınırsız Oyna kataloğunda FIFA 2010, Need For Speed Shift gibi 40’dan fazla hit olmuş oyun yer alıyor.

Özel geliştirilen Oynaa Game Club ile Turkcell müşterileri dama, tavla, sudoku, amiral battı gibi 12 farklı oyunu birden fazla kişi ile multiplayer olarak oynayabiliyor.

Turkcell Partner Program’ın kapısı tüm fikirlere açık

Turkcell; Partner Program aracılığıyla fikrin ticari modele dönüştürülmesinde gerekli olan tüm zemini hazırlayarak; fikrin ticari bir iş planıyla desteklenmesi, pazarlanabilir bir ürün ve servise dönüştürülmesi, pazara tanıtılması, farklı aşamalarda bilgi paylaşımı, danışmanlık, teknik ve finansman desteği gibi tüm destek programlarını bünyesinde toplayarak girişimcilerin hizmetine sunuyor. Turkcell Partner’ın kapısı fikrine güvenen ve Turkcell ile iş yapmak isteyen herkese açık. Girişimciler Turkcell Partner‘a üye olarak, bilgi ve iletişim teknolojileri dünyasındaki lider iş ortaklarının arasında yerini almak için ilk adımı atmış oluyor.

Turkcell Partner Program’ın önemli bir ayağı olan Univercell Programı kapsamında düzenlenen Proje Pazarları ile Turkcell kapılarını üniversite öğrencilerine de açıyor. Turkcell’in odak alanlarının anlatıldığı ve iş ortakları ile işbirliği ortamının yaratıldığı bu etkinlikler sonucunda katılımcılardan çok sayıda proje başvurusu geliyor. Fikir sahipleri projelerini www.turkcellpartner.com üzerinden geliştirme imkanı bulabildikleri gibi, Turkcell’in ekosisteminde yer alan 200’ü aşkın iş ortağı ile de birlikte de geliştirebiliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu
İlginizi Çekebilir