Bu sefer dava edilen Nintendo oldu

Atıf Doğan Özcan 20.04.2022 - 15:44
Nintendo, çalışanlarını sendika konusunda baskıcı bir tutum sergilemek yüzünden şikâyet edildi.

Nintendo’nun Amerika ofisinde çalışan bir personeli, şirketin sendikalaşma çabalarına müdahale ettiği iddiasıyla ilgili olarak resmi bir şekilde şikayette bulundu.

Axios tarafından ortaya çıkartılan ve Nintendo’nun Kuzey Amerikada ki merkezinin bulunduğu Washington eyaletinde ki ABD Ulusal Çalışma Kurulu’na sunulan şikayette hem Nintendo hem de işe alma şirketi olan Aston Carter’ın ismi yer alıyor.

Nintendo davalık oldu

Şikayet hakkında ki detaylar kesin bir şekilde açıklanmadı ama şikayet içeriğinde Nintendo ve Aston Carter’ın hatalı olduğu en az 2 kategori olduğu vurgulanıyor.

Şikayetin konusu içeriğinde “zorlayıcı ifadeler”, ”zorlayıcı eylemeler”, “çalışanı zorla işten çıkartma” olduğu bildirildi.

Dava bize direk sendikalaşma için kampanya yürüten Call of Duty stüdyosu olan Raven Software ile çalışanları arasında sürmekte olan anlaşmazlığı hatırlattı. Hatta iş o kadar inada bindi ki Activision Blizzard, bu ay içinde tüm geçici olarak çalışan oyun testçilerinin tam zamanlı çalışana dönüştürmeyi planladıklarını duyurdular.

Gündem bu şikayet ile bir anda karışsa da Nintendo ve Aston Carter tarafından konuyla alakalı olarak kesin bir açıklama henüz gelmedi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu sefer dava edilen Nintendo oldu
İlginizi Çekebilir