Bu yıl PlayStation 3'ün yılı olacak

Murat Halilbeyoğlu 13.01.2011 - 15:33
Ama bu sefer gerçekten olacak galiba.
Yıllarca harcore oyuncular haricinde casula gamers dediğimiz "Oyun olsa da olur olmasa da" tarzındaki kişilerin PS3'ü alma sebepleri oyun oynamaktan daha çok bir Blu-ray cihazına sahip olmaktı. İlk PS3 kullanıcıları kendilerini Uncharted ve Resistance oyunları ile tatmin etmiş olsalar da yine de bu oyunlar bile bir çok kişinin etkilenip PS3 almasını sağlamamıştı. Ancak ne olursa olsun bu konsol çıktığından beri her yıl Sony tarafından "Bu yıl PS3'ün yılı olacak" sloganı ile yola çıkılır.

Her ne kadar oyuncu topluluğu bu tarz açıklamaları artık çok fazla dikkate almasa da bu yıl için firmadan bu tarz bir açıklama gelmedi. Belki de önce somut kanıtlar görmeyi bekliyorlar.

Nitekim firma 2011 için konsola özel 20 oyun çıkarttığını belirtti. Bu oyunların bazıları Move oyunları gibi çok ümit beslenmeyen oyunlar olsa da içlerinde A sınıfı oyunlar da mevcut.

Bu yıl PlayStation 3'ün yılı olacak
inFamous 2 en büyük umutlardan bir tanesi hatta doğa kanunlarına karşı gelip ilk oyunun yarattığı yıldırım etkisini aynı yere vurmasını sağlayabilir. Killzone 3 önümüzdeki ay raflarda olacak ve görüntüler şimdiden oyuncuların ağzını sulandırmış durumda.

Uncharted 3: Drake's Decption'dan bahsetmeye bile gerek yok aslında. Jimm Fellon'un programına bile konuk olan oyunun reklamı belki Sony'nin ayırdığı bütçeden daha fazla yapıldı. Her yeni ekran görüntüsü ve video ile oyuncu toplumunu coşturuyor.

Sony bu yıl gerçekten iyi oyunlarla geliyor. Sırf bu oyunlar uğruna PS3 alınır denilen oyunlarla. Dolayısı ile bu yıl da biz bir değişiklik yapıp o malum sözü firmadan önce söyleyelim; "Bu yıl PS3'ün yılı olabilir".

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 21:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu yıl PlayStation 3'ün yılı olacak
İlginizi Çekebilir