Bugsnax ekibi haftada dört gün çalışma düzenine geçti

Ersin Kılıç 13.09.2021 - 12:14
Şu sıralar gündemde olan haftada dört güç çalışma düzenine geçen ilk oyun firmalarından birisi Bugsnax yapımcısı Young Horses oldu.

Haftada dört gün çalışma düzeni şu sıralar gündemde olan konuların başında geliyor. Son olarak Finlandiya gibi ülkelerde haftada beş yerine dört gün çalışılmasına dair önergeler verilmiş bazı ülkelerde de bu işleyiş seçim vaadi olarak yer almaya başlamıştı. Haftalık çalışma günlerini düşüren ilk oyun firmalarından birisi ise Bugsnax yapım ekibi Young Horses oldu. Firma yaptığı açıklama ile artık bu düzene geçtiklerini duyurdu.

Bugsnax stüdyosu haftada dört gün çalışma düzenine geçti

Axios sitesinin haberine göre Young Horses ekibi Temmuz ayından itibaren dört günlük bir çalışma düzenine geçmiş durumda. Sekiz kişilik çalışandan oluşan ekip, sayının da getirdiği avantaj ile birlikte iş akışını zorlamadan, ekibin daha rahat ve verimli çalışması adına yeni düzene geçmiş. Çaışma saatleri haftada 32 saat olacak şekilde ayarlanmış.

Bugsnax ekibi haftada dört gün çalışma düzenine geçti

Young Horses'un kurucu ortağı ve başkanı Phil Tibitoski, "İnsanlara, iş yerinde farklı şeyler yaptıkları için kendilerini suçlu hissettirmektense, kendi zamanlarında kendi işlerini yaparak daha verimli çalışmaları konusunda bir ortam sağlamaya çalıştık. Neyi ne zamana kadar yapmamız gerektiğini biliyoruz ya da tamamen kendi programımızı yapıyoruz. Bu işleyişi uygulamamız bizim için daha kolaydı çünkü küçük ekibimizin durumunu ölçmek o büyük stüdyolara göre daha basit. Bu kadar çok departmandan ve yatırımcıdan destek almak zorunda olan bir stüdyodan daha hızlıyız." ifadelerinde bulunmuş.

Büyük stüdyolarda bu işleyişe geçmek daha zor ve meşakkatli bir iş gibi duruyor. Fakat verimli çalışmak zaman geçirmekten çok daha önemli bir olgu diyebiliriz. Diğer taraftan firma dört günlük çalışma düzenine geçse de eskiden de haftada 35 saatlik bir çalışma düzenine sahipmiş. Siz dört günlük çalışma düzeni hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 05:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bugsnax ekibi haftada dört gün çalışma düzenine geçti
İlginizi Çekebilir