Bulltestorm'un hikaye modunda neden co-op yok?

Murat Halilbeyoğlu 19.02.2011 - 13:21
Cliff Bleszinski anlatıyor
Epic ve People Can Fly'ın ortaklaşa yaptığı Bulletstorm oyunu yakında raflarda olacak. Oyun geçen hafta itibari ile Gold oldu. Yani artık "Keşke şunu yapsaydık, ah bunu eklemeyi unuttuk" gibi sözlerin bir manası yok. Tıpkı "Ya hani başında bu oyunun tek kişilik modu co-op olacaktı demek gibi"

Evet hatırlayanlarınız olacaktır. Bulletstorm adı ilk duyulduğunda onunla bilrikte tek kişilik hikaye modunun co-op olacağı da belirtilmişti. Ancak oyunun son halinde bu modun çıkartıldığı ve tek kişilik modun adı gibi tek kişilik olacağı söylendi. Peki Epic'i ve Cliff Bleszinski'yi bu fikirden caydıran şey neydi? İşte birinci ağızdan cevabı.

Bulltestorm'un hikaye modunda neden co-op yok?
"Öncelikle co-op olayı gerçekten yapılmıştı ve çalışıyordu, ancak daha sonra fark ettik ki işin içinde co-op olunca oyun bizim istediğimiz shooter tarzından çıkıp sanki tepeden aşağıya yapılan kayak simülatörleri gibi oldu. İnsanların amacı aşağıya en hızlı nasıl inebilirime dönüştü bir anda. Gerçekten oyun tam anlamıyla kırıldı ve olayı özü kayboldu. İnsanlar birbirleri ile yarışır hale geldiler ve skill shoot'ları yapmayı pek önemsemediler. Dolayısı ile ana senaryoyu hazırlarken biz de ikinci oyuncuyu diskalifiye edip hikaye modunu tek kişiye indirdik."

Ancak co-op oyunun içerisinde halen mevcut, lakin sadece çoklu oyuncu modunda. Cliff'in bu açıklamarının ardından genel görüş doğru ve mantıklı bir karar verildiği yönünde.

Zaten hatrılarsanız yapımcılar Bulletstorm için "Artık FPS oynamayı bırakıp Bulletstorm oynayacaksınız" demişlerdi. Bunun en büyük sebebi ise oyunun "Kill with Skill" tarzını benimsemesi ve eğer co-op modu bunu engelliyorsa o zaman bırakmak en iyi galiba.

Bulletstorm önümüzdeki salı Amerika'da cuma günü ise İngiltere'de her üç platforma da çıkıyor.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bulltestorm'un hikaye modunda neden co-op yok?
İlginizi Çekebilir