1/6

Bumblefoot, yeni projelerini anlatıyor

Mahmut Saral 13.07.2010 - 12:56
Guns N' Roses'ın gitaristi Bumblefoot ile yine buluştuk
Guns N' Roses'ın gitaristlerinden Ron "Bumblefoot" Thal ile yeni projeler, müzik ve oyunlar üzerine konuştuk. Daha önce yaptığımız ilk röportaja da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Merlin'in Kazanı (MK): İlk röportajımızda “Bumblefoot albümlerini Rock Band’e eklemek isterim” demiştin. Şimdi şarkılarını Rock Band Network’e ekliyorsun. Bu karar nasıl alındı?

Ron “Bumblefoot” Thal (RT): Önceden hazırlamam gereken bir projeydi. Eski albümlerime dönmem, çoklu şarkılı miks dosyalarını açmam ve her enstrümandan miksler yapmamı gerektirdi. Bilgisayarımı 10 öncesindeki sistemime döndürmek zorunda kaldım. Rock Band’e bu şarkıları yollamak için aynı yazılım ve eklentilerle her albümün her şarkısının üzerinden geçmek zorundaydım. Ben bunların üzerinde çalışırken bağımsız bir Rock Band oyun yazarı, şarkılarımı Rock Band Network için hazırlamayı teklif etti.

Bumblefoot, yeni projelerini anlatıyor
Çok iyi bir iş çıkardı ve en çok istenen şarkı olan “'Guitars SUCK'” ile başladık. Şu an son test aşamasında ve yakında indirilebilir olacak. Sitemde de (www.bumblefoot.com) açıklama yapacağım. Bundan sonra Normal, Real, Turn Around, Guitars Still Suck, Abnormal gibi şarkıları da göndermeye devam edeceğim.

MK: Bize yeni projenden bahseder misin? İlk albümünü yeniden yayımlayacaksın sanırım. Ne zaman çıkıyor?

RT: İlk albümüm “The Adventures of Bumblefoot”, 1995’te çıkmıştı. Enstrümental bir gitar albümü ve her şarkı bir hayvan hastalığından adını alıyor. Albüm, eleştirmenler ve basından iyi tepkiler aldı. İki sene sonra kontrat bitti ve plak şirketi de üretimi bıraktı, dolayısıyla piyasada tükenmişti. Bazen eBay üzerinden 150, hatta 600 dolara satıldığını görüyordum. Geçtiğimiz sene Sharpnel firması benimle irtibate geçti ve albümü tekrar piyasaya sürmek istediklerini söyledi.

Çok mutlu oldum ve albüm üzerinde birlikte çalıştık. Bütün albüm kapak tasarımlarını ben yaptım ve 1995’te bir Sega oyunu için hazırladığım şarkılardan 5 tanesini de albüme ekledik. Albüm, web sitemden ağustos ayında satışta olacak.