Bungie ve Ubisoft hile yazılımcılarına dava açıyor

Murathan Özlü 2.08.2021 - 12:42
Bungie ve Ubisoft hile satıcılarına dava açmaya hazırlanıyor. Ortak dava, Destiny 2 ve Rainbow Six Siege için olacak.

Bungie ve Ubisoft, Rainbow: Six Siege ve Destiny 2'deki yoğun hile satışları hakkında ortak dava açmaya hazırlanıyor. Kaliforniya mahkemesinde görülecek olan dava da Ring 1 adında bir kullanıcı sanık olarak gösterildi. Firmalar, ortak dava bildirgesini 23 Temmuz'da imzalamışlardı. Bildirgede, Ring 1'ın Krypto, Overpowered ve  Berserker gibi çeşitli takma adları kullandığı belirtildi. 

Bungie ve Ubisoft

İddianamede, bahse konu olan hile üreticisinin "sadece oynayanlara oyunu zehir etmediği, ayrıca davacıların işlerine çomak sokup sorumlulukları altında olan oyuncu topluluklarına karşı firmaların küçük düşürüldüğü" ileri sürüldü.

Hile satıcısı, Bungie ve Ubisoft'un başına neler açmıştı.

Ring-1, farklı miktarda aidatlar karşılığında hileler satan bir yazılımcı. Haftalık 25 euro karşılığında, hile kullanmak isteyen bir oyuncu aimbot, diğer oyuncuların canlarını ve aralarındaki mesafeyi görmelerini sağlayan insan üstü duyarlılık, silah tepmesini engelleme hatta sahte ID  (banlanmalarını engelleyecek) gibi haksız avantajlar elde edebiliyorlar.

Ring-1'in daha pahalı hile paketi ise 30 euro'dan satılıyordu. Bu paket ise içinde Destiny 2 için otomatik pvp nişancısı, sınırsız mermi ve doğaüstü sezgiler gibi hileler mevcuttu. Ring-1'in benzer hile paketlerini Rust, Apex, Legends, Call of Duty, Hunt Showdown, Dead by Daylight ve hatta PUBG için bile sattığı belirtiliyor.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2021 06:37
hilecilerin teker teker temiz dava edilmesi gerekiyor. hem de yeni çıkan tipleri caydıracak şekilde. bıktık senelerdir hilelerden çekmediğimiz kalmadı. bütün güzel oyunları hiç ettiler. rekabetçi oyun oynayamaz hale geldik. ben çok severdim önceden hileciler yüzünden bulaşmıyorum artık hiç.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2021 02:07
iyi yapmislar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bungie ve Ubisoft hile yazılımcılarına dava açıyor
İlginizi Çekebilir