Bungie yeni bir oyun üzerinde çalışıyor

Emre Ozan Şirin 2.02.2022 - 18:21
Firma aynı zamanda deneyimleriyle Sony’nin canlı servis oyun projelerine yön verecek.

Bungie’nin Sony tarafından 3,6 milyar dolara satın alınması ardından finans direktörü Hiroki Totoki, Destiny geliştiricisinin "büyük yeni bir IP" üzerinde çalıştığını ve şirketin Bungie'nin canlı hizmet alanındaki deneyimini ileriye dönük olarak kullanmayı planladığını açıkladı. Sony’nin 2026 yılına kadar 10 canlı hizmet oyunu çıkartmayı planladığı raporlanırken Bungie’nin bu oyunlardan herhangi birini geliştirip geliştirmeyeceği henüz net değil. Ancak resmi açıklamada da odak nokta bu konuda olduğuna göre Bungie yeni oyun projesinde mutlaka canlı hizmete odaklanacaktır diyebiliriz. Ayrıca Last of Us ve Uncharted’ı geliştiren Naughty Dog’un da bu canlı hizmet oyunlarından biri üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Bungie yeni oyun projeleri hakkında ilk detaylar

Bungie’nin gelecek oyun projesi için şimdilik yaptığı tek açıklama an için PlayStation’a özel olmayacağı yönünde. Firma aynı zamanda mevcut oyunları Destiny 2’nin çapraz platform desteğinin devam edeceğini ekledi.

Bungie yeni bir oyun üzerinde çalışıyor

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan yakın dönem yaptığı açıklamada Bungie'yi satın alma kararının "PlayStation'ın erişimini çok daha geniş bir kitleye genişletme" ve "inşa ettiğimiz oyun deneyimlerini geliştirme" stratejisinden kaynaklandığını söylemişti. Bungie'nin PlayStation'a ne getireceği hakkında konuşan Totoki de beklentilerini dile getirerek, "Stüdyolarımız Bungie'den öğrenecek, Bungie tarafının bizimle yakın çalışmaya istekli olması güçlü bir şekilde diliyoruz" dedi. 2000’li yılların başında Halo’yu Xbox’a kazandırarak ve konsollarda birinci şahıs nişancı oyunlarının önünü açan Bungie bakalım Sony ile olan macerasında oyun dünyasına neler kazandıracak, hep birlikte göreceğiz.

Canlı hizmet oyunu nedir?

Canlı hizmet oyunu, lansmandan sonra sürekli olarak eklenen yeni içerik akışına sahip oyunlara denmekte. Çeşitli içeriklerle lansmandan yıllar sonra oynamaya devam etmenizi sağlamak için tasarlanan bu oyunlar belirli bir saatte tamamlanabilen geleneksel tek oyunculu oyunlardan farklı ve bağımlılık yapıcıdır. Canlı hizmet oyunlarına örnek olarak GTA online, Warframe, Path of Exile ve Destiny 2 gibi yapımları sayabiliriz. 

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 00:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.02.2022 20:09
Olay sadece oyunların ip'lerini almak değil, tecrübeyi tüm markaya dağıtmak. Güzel tercih.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bungie yeni bir oyun üzerinde çalışıyor
İlginizi Çekebilir