Bunları biliyor muydunuz? #15

Fasih Sayın 26.07.2013 - 14:27
Police Quest'in hayatı!
1979 yılında karı koca, Ken ve Roberta Williams tarafından Sierra On-Line ismi ile kurulan ve sevgili Yiğit'in özel isteği üzerine bu bölümün konusu olan Sierra özellikle 1980'ler ve 1990'lar boyunca yaptıkları adventure türü ile bilinip, LucasArts ile birlikte bir zamanlar dünyanın en popular oyun türü olan adventure konusunda iki büyük firmadan biriydi.

Sonu Quest ile biten oyunları ile meşhur olan Sierra'nın en enteresan dizilerinden biri Police Quest'tir.

Bunları biliyor muydunuz? #15
Bu oyunların tasarımcısı Jim Walls ise aslında gerçek bir polistir. 1986 yılında Kaliforniya Otoyol Devriyesinden ayrılan Walls'un bu kararının sebebi çatışma sonucunda yaralanması ve yaşadığı travma nedeniyle görevini artık yerine getirememesiydi. Walls, Ken Williams tarafından şirkete danışman olarak alındığında hayatında hiç bilgisayar kullanmamıştı. Her şeyi baştan öğrenmesi gereken tasarımcı, orijinal Police Quest oyununu iki parmakla yazdığını söyler.

Police Quest: In The Pursuit of the Death Angel, Police Quest 2: The Vengeance ve Police Quest 3: The Kindred isimli oyunlarda yer alan kötü adam Jesse Bains aslında Walls'un kendi kariyerinde bir türlü yakalamadığı azılı bir seri katilin yansımasıdır. Walls, oyunlarında hep kendi yaşadığı gerçek olaylara yer vermiştir.

Walls üçüncü oyunun bitiminde once bilinmeyen bir sebepten dolayı şirketi terk etmiştir. Oyunun geri kalanını Gabriel Knight serisinden tanıdığımız Jane Jensen bitirmek zorunda kalmıştır. Jim Walls daha sonra EA, Virgin ve Tsunami şirketlerde çeşitli oyunlarda tasarımcılık yapmıştır.

Bunları biliyor muydunuz? #15
Walls'un ayrılmasından sonra bir arayışa giren Sierra yeni Police Quest'i yapması için emekli Kalifornia Emniyet Genel Müdürü Daryl Gates ile anlaşmış. Gates'in, yepyeni bir ana karakter ile yaptığı Police Quest: Open Season beklenen satış oranlarına erişemeyince. Yine Gates danışmanlığında daha taktiksel bir oyun olan Police Quest SWAT ve taktiksel bir RTS olan Police Quest SWAT 2 yapılmış, ama son derece başarısız olan bu oyunlar Police Quest serisinin sonu olmuştur.

Öte yandan SWAT kendi serisine dönüşmüş ve SWAT 3 ve SWAT 4 ile taktik shooter tarihine adını yazdırmıştır. Ancak Police Quest serisi tarihe karışmıştır.

Jim Walls şubat ayında bir Kickstarter projesi başlatıp eski tipte bir polis macerası yapacağını açıkladı. Neler olacağını göreceğiz.



Fasih Sayın'ın yayınımız ile hiçbir ticari bağlantısı bulunmamaktadır.
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 16:46
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bunları biliyor muydunuz? #15
İlginizi Çekebilir