Bunları biliyor muydunuz? #6

Fasih Sayın 9.07.2013 - 15:21
Warcraft evrenini kuş bakışı görmediğimiz ilk oyun aslında WoW olmayacaktı.
Warcraft II: Beyond the Dark Portal expansion paketinden sonra Warcraft evrenini medyumlar arası bir fikri ürüne dönüştürme niyetinde olan Blizzard 1996 yılında Warcraft Adventures: Lord of the Clans adı altında bir adventure oyunu yapmaya başladı.

Lucasarts'ın Full Throttle ve Monkey Island III tarzı klasik adventure oyunlarına benzemesi planlanan oyun için Animation Magic firması çizgi film formatında toplam 25 dakika uzunluğunda cutscene hazırlamıştı.

Oyun Dark Portal kapandıktan sonra Azeroth'ta kalan Orc'ların hikayesini anlatıyor, zalim bir lord tarafından bebekken satın alınıp köle olarak yetişen ve sonra efendisine başkaldırıp Orc'ları birleştiren Thrall isimli genç Orc'un macerasını anlatıyordu. Hikaye aynı zamanda Warcraft II ve Warcraft III arasındaki boşluğu kapatıyordu.



1997 sonuna çıkması planlanan oyun Blizzard'ın bu tarz oyunlardaki acemiliği nedeniyle bir türlü bitemedi. Oyunu kurtarmak için projenin başına getirilen efsane adventure tasarımcısı Steve Meretzky'ye göre ise puzzle tasarımında ciddi problemler vardı. Düzeltmek için esaslı yapısal değişikllik gerekiyordu. Bu da oyundaki seslendirmenin ve cutscene'lerin hallice bir kısmının baştan yapılmasını gerektirecekti.

Lucasarts'ın bir sonraki Adventure oyununun 3D olacağını açıklaması ile oyunun artık teknolojik açıdan da geride kaldığını düşünen Chris Metzen, 1998'de oyunun çıkması beklenen tarihten haftalar önce Blizzard'ın projeyi iptal ettiğini açıkladı. Ona göre oyun Bilzzard'ın kalite standartlarına uygun değildi. Fanlar tarafından başlatılan sayısız imza kampanyası oyunu diriltmeye yetmedi.

Warcraft Adventures serisinin ilk oyunu olması planlanan Lord of the Clans hiç piyasaya çıkmamış olsa bile bugün hikayesi Warcraft evreninin bir parçası sayılır. Thrall, Warcraft III'te ve daha sonra World of Warcraft'ta önemli bir rol oynamış, Lord of the Clans'da başına gelmesi planlanan şeyler olmuş sayılmıştır.

Lord of the Clans 2001 yılında Christie Golden tarafından roman haline getirilmiş olup, yayınlanmış ikinci Warcraft romanıdır. Oyunun bitmemiş hali ise Rusya'da ortaya çıkmıştır. Aranırsa, internetin karanlık bölgelerinde bulunabilir.

Fasih Sayın'ın yayınımız ile hiçbir ticari bağlantısı bulunmamaktadır.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 13:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bunları biliyor muydunuz? #6
İlginizi Çekebilir