Büyük bir oyun daha artık Denuvo'yu kullanmama kararı aldı

Furkan Güler 16.05.2018 - 13:03
Denuvo'nun gidişatı pek iyi değil.

PC platformunda korsan oyunlara karşı oyunların kırılmasına karşı önlem alan Denuvo, bir oyundan daha kaldırıldı. Geride bıraktığımız sene oyuncuların karşısına çıkan iddialı dövüş oyunu Marvel vs Capcom: Infinite, artık Denuvo kullanmayacak. Capcom yetkililerin kararı doğrultusunda kaldırılan Denuvo'yu destekleyen kaç oyun kaldı bilmiyoruz. Fakat Denuvo'nun artık ilerleyen dönemlerde piyasadan çekileceğini tahmin edebiliriz.

Marvel vs Capcom: Infinite, Denuvo'dan vazgeçti

Diğer bir yandan Capcom'un bu güncelleme için oyuna 10 GB'lık bir yama getireceğini belirtelim. Bu yamanın ne ile alakalı olduğu henüz belirtilmese de, oyuncular bu yamanın sadece Denuvo'yu kaldırmak için bir külfet olduğunu düşünüyoruz. Hatırlasanız, benzer bir hamle EA Games'ten de gelmişti. Mass Effect: Andromeda'da bulunan Denuvo korumasının kalkması için geliştiriciler beklenilenden daha büyük bir yama yayınlamıştı.

Bakalım ilerleyen dönemlerde daha kaç firma Denuvo'nun bu koruması ile arasında olan ipleri kesecek? Hep birlikte göreceğiz. Denuvo'nun en güvendiği firma Ubisoft'un bile artık Denuvo'yu istememesi, Denuvo firması için sonun başlangıcı olmuştu. Korsan grupların karşısında pek fazla direnememesi, Denuvo'nun itibarını oldukça zedeledi.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
eonder87
eonder87 20.05.2018 17:33
Denuvo kaldırılan oyunlarda büyük yamalar gelmesinin asıl sebebi tüm denuvo içeren dosyaları sıfırdan ve tekrar tekrar key istemeyecek hale getirmeleri gerekmesinden dolayı. bir oyunda denuvolu dosyalardan bir sürü var ve bütün oyun dosyalarını tektek denuvo free olarak denuvo kodlarının kaldırılması ve denenmesi gerekiyor.
etemelkuran
etemelkuran 21.05.2018 01:43
denuvo anti tamperde tüm dosyalar sanallaştırılmış bir konteynır içinde kriptolu olarak çalışıyor. bizim bilgisayara indirdiğimiz oyun dosyaları konteynırın imajı aslında. dolayısıyla hem kriptolu dosyaların değiştirilmesi lazım hem sanallaştırma aracının kaldırılması lazım.
sonrasında hash checksum yapıp dosyaların ham haliyle karşılaştırdıkları için pekte öyle tek tek deneme gibi bir duruma gerek kalmıyor. denuvo hala nasıl çalıştığını söylemese de çalışma prensibi bu. emulator olarakta qemu kullanıyorlar. performans kaybı olarak %5 ila %15 arası. denuvo 3 kırıldıktan sonra qemuyu güncelleyip biraz farklılaştırdılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
grsl
grsl 17.05.2018 03:30
denuvo sisteminin bir çok oyundan kaldırılması ilk denuvolu oyunların ortaya çıktığında pc sistemini zorladığı ssd ömrünü kısalttığı gibi mevzuların bire bir aynı tarzda olmasada doğruluk payı var gibi düşünmeye başladım hep kaldırılıyor ve büyük boyutlu güncellemeler bunlar bu işte bir bit yeniği var ama neyse
Kalan Karakter: 300 Gönder
Büyük bir oyun daha Denuvo yazılımını terk etme kararı aldı
İlginizi Çekebilir