Cage: "Beyond'un türü ne bilmiyorum ama umarım..."

Murat Halilbeyoğlu 5.07.2013 - 15:22
Doğaüstü teması yanlış anlaşılabilir mi?
Quantic Dream'in merakla beklenen yeni oyunu Beyond: Two Souls, David Cage'in yeni bir tecrübesini sunmak için bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Ellen Page ve William Dafoe gibi ünlü aktörlerin rol aldığı oyun için merak ettiğimiz pek çok nokta bulunuyor. Bunlardan en önemlisi ise oyunun hikayesinde ana temanın ne olduğu.

Yakın zaman önce David Cage ile yaptığımız röportajda bu konuyu da kendisine sorduk. Bir oyunda doğaüstü temaların olup olmamasına nasıl karar verdiğini konusunda Cage "Beyond, aslında tam olarak doğaüstü olaylarla alakalı değil" şeklinde cevap verdi ve devam etti:

Cage: "Beyond'un türü ne bilmiyorum ama umarım..."
"Lakin böyle bir olayın oyun içinde var olmasının oyunu bu türe yaklaştırmış gibi gösterdiği de bir gerçek. Fakat aslında oyun daha çok Jodie Holmes'un hayatı ve farklı bir insan olmanın ne demek olduğu ile alakalı. Jodie'nin özel güçleri var. Lakin hepimiz hayatımızın bir döneminde çok kısa, çok şişman ya da çok "herhangi birşey" olduğumuz için kendimizi farklı hissetmez miyiz? İşte Beyond da tam olarak bu his ile alakalı bir oyun. Beyond büyümekle, kim olduğunuzu kabullenmekle, hayatınızın farklı anlarının sizi nasıl siz yaptığı ile ilgili. Bunun yanında ölüm ve sonrasını da konu alıyor."

"Dolayısı ile Beyond'un türünün ne olduğunu bilmiyorum ancak umarım paranormal bir hikayeden fazlası olarak görülür."

Öte yandan Cage Hollywood yıldızlarını oyuna toplamasındaki niyetini de şu sözlerle açıkladı:

"Aktörleri seçmemdeki tek kriterim onların yetenekleri ve role uygunlukları. Asla bir aktörü ününe göre seçmedim. Ellen Page ve William Dafoe ile çalışmayı seçtiğimde bu seçimin sebebi onların yeteneği ve onlara uygun gördüğüm roller için kusursuz olacakları düşüncesiydi."

Röportajın tam halini pazar günü sitemizden okuyabileceksiniz bu arada içerisinden bir iki bilgiyi daha sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cage: "Beyond'un türü ne bilmiyorum ama umarım..."
İlginizi Çekebilir