Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Alparslan Gürlek 19.03.2021 - 19:35
Çalınan instagram hesabı nasıl geri alınır? Hesap kurtarma nasıl yapılır? Şifrenizi unuttuğunuz hesaba girmek için yapmanız gerekenler.

Hepimizin başına gelebiliyor, çalınan ya da şifresini unuttuğumuz instagram hesabı için neler yapılabilir? Çalınan instagram hesabı nasıl geri alınır? Güvenlik konusunda kademeyi her geçen gün artıran Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformlarında aslında bu işlem çok basit. Şimdi gelin giriş yapamadığınız instagram hesabına nasıl gireceğinizden bahsedelim.

Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır? Hesap kurtarma işlemi

Zaman zaman hepimizin başına gelebilecek -umarız ki gelmez- durumlardan birisi de hesabımızın çalınması ya da şifremizi kaybetmemiz olabiliyor. Böyle durumlar genellikle stresli anlara sebep olur ve bu da hiç hoş bir durum değil. Eğer Instagram hesabınız çalındıysa ya da şifrenizi unuttuysanız yapmanız gereken aslında çok basit. Şimdi sakin olun, rahatlayın ve aşağıda bahsedeceğimiz adımları sırasıyla uygulayın.

Öncelikçe çalınan instagram hesabını geri almak için, hesabın e-posta adresine ya da tanımlı telefon numarasına doğrudan erişiminizin olması gerekiyor. Eğer hesabınız Facebook hesabınıza bağlıysa, direkt Facebook ile de bağlanabilirsiniz ancak bu bir çözüm değil. E-posta adresinize ve hesaba tanımlı telefon numarasına erişiminiz yoksa, hesabı kurtarmanız mümkün olmayacak. Çünkü hesabın size ait olduğunu doğrulayacak hiçbir bilgiye sahip değilsiniz demektir.

Instagram hesabı kurtarma:

  • Instagram uygulamasını açın ve giriş sayfasına gidin.
  • "Giriş yapmak için yardım al" yazısına dokunun
  • Kurtarmak istediğiniz hesabın kullanıcı adını, e-posta adresini ya da tanımlı telefon numarasını girin (herhangi birini girebilirsiniz).
  • Çıkan sayfadan hangi kurtarma yöntemini kullanmak istiyorsanız onu seçin
  • E-posta adresinize doğrulama kodu gönderilmesini istiyorsanız "E-posta Gönder" butonuna basın.
  • Telefon numaranıza mesaj gelsin istiyorsanız "SMS Gönder" butonuna basın.

çalınan instagram hesabı nasıl geri alınır? hesap kurtarma

Bu adımlardan sonra Instagram, sizin seçtiğiniz yönteme göre benzersiz bir altı basamaklı güvenlik kodu gönderecek. Hesabınızı kurtarmak için kodu girmeniz gerekiyor. Bundan sonra hesabınıza erişim sağlayabilecek ve şifresini değiştirebileceksiniz.

Şunu eklemekte de fayda var, değişiklikleri kendiniz yapmamış olsanız bile, kurtardığınız Instagram hesabının kullanıcı adını bir süre değiştiremeyeceksiniz. Kullanıcı adınız belirli bir süre için kilitlenecek ve değiştirilmesi mümkün olmayacak. Tabi bir süre sonra kilit kalkacak ve tekrar değişiklik yapabileceksiniz. İşte çalınan instagram hesabını kurtarmak için yapmanız gerekenler bu kadardı. Eğer bu yazı size faydalı olduysa görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çalınan Instagram hesabı nasıl geri alınır?
İlginizi Çekebilir