Call of Duty: Black Ops 2

Merlinin Kazanı 30.11.2012 - 13:02
Savaşın geleceğinde ne fark var?
Call of Duty: Black Ops 2

FPS oyunları dediğimzide artık ilk akla gelen seri olan Call of Duty, hayatına bu isimle başlamış olsa da daha sonrasında alt oyunlara yönelerek bizlere FPS oyunlarının İkinci Dünya Savaşı'ndan ibaret olmadığını da Modern Warfaare ve Black Ops serileri ilekanıtladı. Şimdi Activision ve CoD serisi Black Ops'un ikinci oyunun ile karşımıza çıkıyor.

1960'ların sonlarında geçen ilk oyun özellikle senrayosu ile oyun severleri kendine bağlamayı becermişti. Modern Warfare'in kurgusal senaryosu aksine gerçek olaylardan bağdaştırılarak hazırlanan Black Ops'un devam oyunu ise büyük bir sürpriz ile geldi. Black Ops 2 çoğu oyuncunun beklediği gibi Soğuk Savaş'ın en sıcak olduğu 80'ler dönemi yerine 2025 gibi yakın bir gelecekte geçecek.

Her ne kadar oyun içinde 80'lere ve günümüze de değinilecek olsa da ana karkaterler ve senaryo gelecek üzerine yoğunlaşacak. Elbette hal böyle olunca savaşların da seyri epeyce değişecek. Özellikle teknolojinin MW serisinden daha da fazla hissedilebilmesini sağlayan bu dönemde drone'lar dediğimiz ufak ancak oldukça etkili ve ölümcül robotları kullanabileceğiz. Yepyeni silahlar, yeni teknolojik ekipmanlar ve yeni bir dünya düzeninin bizlere sunulduğu Black Ops 2'de ilk oyundan karakterler de bizlerle buluşacak.

Black Ops'ta baş kahramanımız olan Alex Mason'ın oğlunu kontrol edeceğimiz ikinci oyunda, BO'da öldüğünü sandığımız Frank Woods da yaşlanmış hali ile yer alacak.

Tek kişilik senaryosunun yanında belki ondan daha fazla ilgi çeken çoklu oyuncu modu için ise Activion ve Treyarch her şeyde önce yeni sistemin oldukça basit fakat bir o kadar da tatmin edici olduğunu iddia ediyor.

Açıklanana göre yeni çoklu oyuncu sisteminde bu modu ilk defa deneyen kişi çok rahat bir şekilde karkater seçimi ve kişiselleştirmesi yaptıktan sonra oyuna kolayca başlayabilecekken, bu alanda tecrübeli oyuncular da herhangi bir eksiklik yaşamayacak.

Özellikle ilk oyundaki sunucu sıkıntılarından dolayı çoklu oyuncu kısmında feci halde eleştirilen Treyarch ve Acitivision bu konuyu bu sefer oldukça ciddiye almış gibi gözüküyor.

Soğuk savaşı geleceğe gönderen ve orada altını iyice ısıtan Treyarch, yeni oyunu Black Ops 2 ile bizleri yine komplo teorileri, akıl almaz savaş ve aksiyon sahneleri ve sağlam bir altyapıya sahip çoklu oyuncu modu ile bizlere büyük umutlar vaadediyor.  
Call of Duty: Black Ops 2

Yorumlar 29
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 16:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Black Ops 2
İlginizi Çekebilir