1/2

Call of Duty: Black Ops 2 - Uprising Harita paketi

Merlinin Kazanı 5.07.2013 - 18:21
Bu sefer bir yardım paketi gibi
Activision’ın Call of Duty serisinin başarısı sadece oyunun kendisi ile ilgili değil aynı zamanda DLC’leri ile de dikkat çekiyor. Son dönemlerde özellikle FPS oyunlarındaki DLC’ler hem oyunun oynanış sürelerini arttırdığı gibi hem de verdiği zevki ikiye katlıyordu. CoD’un Modern Warfare’dan sonraki ikinci serisi olan Black Ops’un ikinci oyunu için hazırlanan DLC’lerden bir tanesi de multiplayer tarafına yönelik geliştirilen Uprising oldu.

İyiler her zaman kazanır
Black Ops 2: Uprising’de Encore, Magma, Studio & Vertigo  adlı dört multiplayer haritası bulunurken bir adet de Alcatraz Island adlı zombi haritası mevcut. Paketin en güzel özelliği ise her haritanın farklı bir amaca yönelik olarak hazırlanmış olması.

Call of Duty: Black Ops 2 - Uprising Harita paketi
İlk Black Ops oyunundaki Firing Rane’in bir remake’i olarak hazırlanan Studio remake olmanın anlamını bizlere gösteriyor. Haritanın yerleşimi orijinali ile aynı şekilde olsa da tasarım olarak oldukça değişiklik mevcut. Studio’da adından da anlaşılacağı gib bir film setinde bulunuyoruz. Üstelik oldukça uçuk bir stüdyo. İçerisinde T-Rex’ten, katil UFO’lara, iskelet korsanlara kadar pek çok ilginç prop’lar mevcut. Üstelik yapımcılar bunların hepsini bir filme gönderme olarak ortalığıa bırakmışlar. Dolayısı ile haritayı gezerken epey eğlenebiliyorsunuz. Elbette etrafa bakma fırsatını bulursanız. Studio’nun oyuncuyu en çok etkileyen yanı da zaten bu atmosferi olmuş. Birbirine eklenmiş bölümlerden oluşan Studio’da hem sniper’lar hem de yakın saldırı severler için oldukça hoş noktalar bulunuyor. Zaten bulunduğunuz bölgenin çeşitliliği etraftaki setlerin özelliklerine göre belirleniyor.

Call of Duty: Black Ops 2 - Uprising Harita paketi
Bir diğer harita olan Magma genellikle orta yükseklikteki binalardan ve açık alanlardan oluşuyor.  Oldukça hoş tasarlanmış iç mekanlardan görev noktalarına kadar genelinde eğlenceli bir harita kaşrılıyor bizleri. İlk başlarda biraz alışmak gerekse de sonrasında katılmak için can atacağınız maçların yaşandığı bir ortama dönüşüyor Magma. Japon konspetinin yaşandığı haritada bu kültürle ilgili Easter Egg’lerle de karşılaşıyorsunuz. Lakin Magma’nın en tehlikeli yanı pek çok çıkmaz sokağı ve sürekli olarak tırmanmanız ya da zıplamanızı gerektiren yolları oluyor. Binaların kısa olmasından dolayı sniper’lık çok etkili olmasa da yine de bu yeteneğini kullanmak isteyenler için birkaç uygun bina tepesi veya üst katı bulunabiliyor.