Call of Duty: Cold War oyununun multiplayer detayları sızdırıldı

Özgür Deveci 28.06.2020 - 10:14
Treyarch tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanacak Call of Duty: Cold War'un çok oyunculu modunun detayları ortaya çıktı.

Yeni Call of Duty oyunu için Activision cephesinden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak, oyun hakkında detaylar sızdırılmaya devam ediyor. Daha önce oyuna ait haritalar ve silahlar sızdırılmıştı. Şimdi de başta çok oyunculu modu olmak üzere oyunun birçok detayı ortaya çıktı. Başka bir deyişle, Call of Duty: Cold War olduğu iddia edilen oyun hakkında artık daha fazla şey biliyoruz. Bu haberlerin doğru olup olmadığı tabii ki kesin değil, ancak saygın yerlerden geldiğini de ayrıca belirtmek istiyorum.

Aşağıdaki bilgiler Xclusive Ace isimli bir oyun yayıncısı tarafından paylaşıldı. Bu arada bilmeyenler için Xclusive Ace, Call of Duty oyunları için en güvenilir kaynaklardan biri olarak kabul edilir.

Call of Duty: Cold War oyununun multiplayer detayları sızdırıldı

Call of Duty: Cold War oyununun multiplayer detayları sızdırıldı

Xclusive Ace yeni oyunla ilgili "Call of Duty: Cold War oyunu 2020'nin üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkacak. Bu nedenle, bu yeni Call of Duty oyunu (her yılın dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülen) önceki oyunlardan daha erken çıkacak." ifadelerinde bulundu.

Yayıncının da belirttiği gibi oyun şu anda oldukça iyi durumda ve tüm çok oyunculu haritaları tamamlandı. Oyunun tek oyunculu campaing modu da tamamen oynanabilir halde, ancak bazı animasyon eksiklikleri var. Ayrıca oyunda tek oyunculu, çok oyunculu ve zombi moduna ek olarak Battle Royale ve Warzone modu da yer alacak.

Yayıncı firmanın oyunu Microsoft'un Temmuz etkinliği sırasında açıklaması bekleniyor. Son olarak sızdırılan detaylara aşağıdan göz atabilirsiniz.

Call of Duty: Cold War Multiplayer Detayları - 1. Bölüm

• Oyun soğuk savaş döneminde geçiyor.

• Oyunun bu yılın üçüncü ya da dördüncü çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

• Oyunun geliştirme aşaması tamamlandı. Sadece çok oyunculu haritaların ve bazı dokuların düzeltilmesi gerekiyor.

• Hikaye modu oynanabilir durumda, ancak bazı seslendirme ve animasyonların tamamlanması gerekiyor.

• Oyunda tek oyunculu, çok oyunculu ve zombi modlarına ek olarak Battle Royale ve Warzone modu da yer alıyor.

• Standart mini harita kullanılabilir durumda.

• Oyunun çok oyunculu modunda şu an için Fog of War yer almıyor.

• Modern Warfare serisinden hatırlayacağınız pusula oyuna geri dönüyor.

• Oyunda şu an için sürünme ve eğilme gibi hareketler bulunmuyor.

• Hareketli dönüşler bulunuyor.

• Yüzme dönüşleri, evet çok oyunculu haritalarda su dönüşleri anlamına gelir.

• Yeni Warzone haritasının tam ortasında büyük bir göl bulunuyor.

• Modern Warfare oyunlarındaki Tactical Sprint geri dönmeyecek.

• Oyunun çok oyunculu haritalarında etkileşimli kapılar bulunmayacak, ancak Warzone modun da yer alacağı tahmin ediliyor.

Call of Duty: Cold War Multiplayer Detayları - 2. Bölüm

• Şimdilik oyunda 10 harita oynanabilir durumda, haritalar klasik Treyarch tasarımlarından daha farklı olacak.

• Oyunda bulunan bir haritada Karadeniz'de çok küçük bir tekne bulunuyor.

• Mall adı verilen başka bir harita, oldukça karmaşık bir haritaya benziyor.

• Çölün ortasında yer alan ve bazı küçük mağara bölümleri olan üçüncü harita Satellite olarak adlandırılıyor. Call of Duty: Modern Warfare 2'deki afgan haritasına benziyor.

• Dördüncü harita Tank olarak adlandırılıyor. Daha küçük, orta ölçekli ve üç şeritli olan harita rekabetçi olacak şekilde tasarlanmışa benziyor.

• Beşinci harita Tundra olarak adlandırılıyor.

• Altıncı harita olan KGB, 2019'da çıkan Call of Duty: Modern Warfare'deki Shoothouse haritası büyüklüğünde.

• Özel yetenekler yok, ancak Field Upgrades'e benzer bir şey var. Field Upgrades iki kez şarj edilebiliyor, ancak ikinci şarjı daha uzun sürüyor. Biri, araçlara ve çizgilere ateş eden bir ekipman parçasıyken, diğeri Crash'in mühimmat kutusuna benziyor.

• Düzenli ekipman iadeleri bulunuyor, artık Call of Duty: Black Ops 4'deki gibi bir şarj zamanlayıcısında değil.

• Killstreaks yerine Scorestreaks geri dönüyor. Bazı Scorestreaks'ler ise şu şekilde: Bow, Artillery Strike, Chopper Gunner, Controlled Missile, Death Machine, Flamethrower, Gunship, Grenade Launcher, Hand Cannon, Light Attack Chopper, Napalm Strike, RC-XD, Sentry Gun, Strafing Plane, UAV ve Counter UAV

• No Dead Silence oyunda şu an için oyunda bulunmuyor.

• Şu anda otomatik iyileşme ile birlikte sağlık değeri 150, ayrıca oyundaki sağlık çubuğu da geri dönüyor.

Call of Duty: Cold War Multiplayer Detayları - 3. Bölüm

• Silahlar AK5 ve SPAS-12'yi ikincil olarak içeriyor, böylece Shotguns bir kez daha ikincil görünüyor.

• Sınıf oluşturma, Call of Duty 4: Modern Warfare ve Pick10 sisteminin melezi olarak karşımıza çıkıyor. Şu anda oyunda Gunsmith bulunmuyor, ancak yine de üzerinde çalıştıkları bir şey olabilir. Dördüncü perk, overkill ve ekstra eklentiler için joker karakterler gerekiyor.

• Kaynak bir Prestij sisteminin varlığının farkında değil, ancak çok geç uygulayacakları bir şey olabilir.

• Standart çok oyunculu harita 6'ya 6 olacak. 2'ye 2 Gunfight ise, şu anda oyunda yok. Ancak 3'e 3 olarak oynanıyor.

• Şu anda oyunda kara savaşı (32'ye 32) haritası yok, ancak yeni Warzone haritasının bölümlerinde yer alan bir mod bulunuyor.

• Oyunda Warzone haritasında Rusya'da bulunuyor. Bu modda Mines, Chemical Lab, Weather Station, Ski Slopes, Duga, Zoo ve Battery olmak üzere 7 adet harita bulunuyor. Daha önce de belirtildiği gibi, ortada büyük bir göl var (biraz sol altta). Sağ altta yer alan karlı dağlar, kayak pistleri ve hava istasyonu da tam olarak burada. Bunun hemen kuzeyinde bataklık alanı olan Chemical Lab, onun kuzeyinde ise Mines yer alıyor. Batısında Çernobil'deki radyo kulesini temel alan Duga bulunuyor. Battery haritanın batısında yer alıyor. Haritanın ortasında küçük bir şehir var. Zoo ise, şehrin hemen güneyinde. Haritalar daha açık gibi görünse de, sanırım Call of Duty: Modern Warfare'in Warzone haritasından biraz daha küçükler.

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 16:52
Merak ediyorum yeni oyun çıktığında eski warzone oyuncuları oyuna sıfırdan mı başlayacak ve warzone ücretsizmi olacak ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 15:44
Multiplayer önemli değil,,,,millet zaten telefonda papci oynuyor,,,önemli olan hikaye bölümünün 35"40 saat sürmesi çöller ovalar çamur kar toprak fırtına yağmur o soluğu nefesi ensemizde hissettirecek yapımlar gelmesi lazım 5 saat süren cod kimse istemiyor """grafik hikaye fps""" işte mesele bu,
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 14:17
Ben alıyorum beş saatlik hikaye için
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 09:16
Bu oyuna para verip alanların yüzde doksanı multiplayer için alıyor.Kim ne yapsın 5 saatlik sacma hikaye icin 60 dolar bayılsın.Hikaye oynayacaksan God of war gears last of us vb. alacaksın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2020 12:52
God of war last of us dediğin oyunlar 10 yılda bir çıkıyor koçum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 11:27
Call of Duty (2019) Modern Warfare’dan sonra tatmin edici bir oyun olacağını zannetmiyorum. Adeta 2 adın ileri gidilmişken CoD: Cold War ile bir adım geri gidilecek gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda da Treyarch oyuna saçma sapan eklentiler getireceğinden de şüphe yok (Bkz. BO3-BO4)
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 23:41
Infinity Ward bence daha iyi bir stüdyo. Treyarch ın bir tek Bo1 i harika oyundu diğerleri öyle ahım şahım değildi. . Cod Ghosts çöptü ama Cod Infinite Warfare in hakkı yendi. Bence gayet güzel oyun. Millet Bf 1 in gazıyla dislike a boğdu. Advanced Warfare da Sledgehammerın oyunu İnfinitynin değil.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 23:19
COD Advanced Warfare Sledge Hamer'in yalnız. Ayrıca serinin en çok satan oyunları İntfinty Ward tarafından yapılmıştır(Modern Warfare 2 ve Modern Warfare 3) son oyunu saymıyorum bile, keza tarihin en çok satan cod oyunu olarak biliniyor.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 13:07
Bence güzel olacak. Cod 2019 vuruş hissini bu oyunada getirecekler. Ve Soğuk Savaş teması gayet güzel bir tema. Bkz: Bo1.
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2020 12:48
Bende tam tersini düşünüyorum İnfinty ward ekibi mv3 ile öldü artık o stüdyonun yaptığı hiç bir oyun benim için iyi değil mv2019 da dahil.Bana göre en iyi stüdyosu Trearcy dir.Karşılatştırma yaparken sayayım sana COD: Ghosts ,COD: Infinite Warfare ve COD advanced warfare bunlar iyi mi diyorsun sen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Cold War oyununun multiplayer detayları sızdırıldı
İlginizi Çekebilir