Call of Duty: Modern Warfare 2’de tartışmalı mini harita yeni özelliği

Atıf Doğan Özcan 21.09.2022 - 10:31
Infinity Ward, Modern Warfare 2 PlayStation açık betasından sonra mini haritada yapılan değişikliğin düzeltilmeyeceğini açıkladı.

Call of Duty: Modern Warfare 2 PlayStation açık betasının ardından oyunculardan gelen bildirimler doğrultusunda bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Firma, oyunda mini harita üzerinde yapılan değişikliğin sabit kalacağını ve oyuncuların buna alışması gerektiğini söyledi.

Artık mini harita kullanımı biraz daha zor

Call of Duty: Modern Warfare 2 Playstation açık beta ilk haftasının ardından oyunculardan gelen geri bildirimlerden dolayı, Infinity Ward bazı önemli konularda açıklama yaptı. Bunların arasında en popüler ve önemli olanı mini harita hakkında olanı. Artık mini haritada size ateş eden düşmanların yeri gösterilmeyecek. Evet, doğru gördünüz! Artık size ateş ettiklerinde 'ne taraftan geldi mermi?' diyerek mini haritaya bakmanız bir şey ifade etmiyor.

Call of Duty: Modern Warfare 2’de tartışmalı mini harita yeni özelliği

Geliştirici yaptığı açıklamada artık mini haritada bir değişiklik yapmayacağını ve bu şekilde kalacağını açıklayarak oldukça güçlü bir duruş sergiledi. Düşman silah atış noktalarının mini harita üzerinde görülmesini engelleyen karar, Call of Duty oyuncuları arasında ciddi bir tartışmaya sebep oldu ve sosyal medya üzerinde bu yeni özelliğin kaldırılması konusunda seslerini yükselttiler. Aslında mini harita yıllardır normal olarak çalışıyordu yani ateş edildiğinde düşmanın olduğu tarafı gösteriyordu, şimdi bu alınan karar ilse işler biraz karıştı.


Mini haritadan alınan bilgiler hayati önem arz ediyordu çünkü Call of Duty çok oyunculu modunda oyunun çılgın doğası ve hızlı akan ritmi nedeniyle bu bilgiler çok önemliydi. Infinity Ward açıklamasında, mini harita yalnızda IHA aktifken düşmanların noktasal olarak yerlerini gösterecek şekilde tasarlandığını belirtti. Geliştirici “oyuncuların ateş ettikleri için cezalandırmak istemediklerini” belirtiyor. Oyun esnadında mini haritaya odaklanmak yerine oyuncuların zekalarına daha fazla güvenmelerini istiyor.

Infinity Ward, silah seslerinin yerini bulmak için sürekli mini haritaya odaklanmak yerine işitsel ipuçlarını takip etmelerini ve oyuna daha fazla odaklanmalarını öneriyor. Ama bu sadece yüksek kaliteli ekipmana sahip oyuncular tarafından yapılabilecek bir eylem. Yani iyi bir kulaklığınız, surround sisteminiz yada soundbar TV kurulumunuz yoksa bu ses kasma olayı cidden bir işkenceye dönüşüyor.

Call of Duty: Modern Warfare 2 PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S için 28 Ekim'de çıkıyor.


Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 19:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2022 10:07
Tamamiyle olumlu bir özellik olmuş. Oyuncular artık kamp yapıp haritadan kırmızı nokta kovalamayacak. Böylece artık düşmanı vurmak için ateş ettiğimizde ve öldüremediğimizde cezalanmayacağız. Bu özelliği beğenmeyenler gitsin FIFA oynasın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2022 00:21
"Mini haritayı neden koymuşlar o zaman?" Şeklinde muhteşem bir soru bile var başlıkta... UAV açtığın zaman kullanırsın diye kardeşim? Veyahut Killstreak durumlarında işine yarar falan? Gayet yerinde ve olması gereken bir karar olmuş. Rush manyağı dostlarımız içinse oldukça kötü haber.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 22:28
Oyun gercekten olmamiş. Tam bir hayal kırıklığı yaşadim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 21:58
Hiç kullanmadığım bir özellik
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 11:09
Susturucu eklentisinin nasıl bir anlamı kalmıyor abicim ? Bu yenilik tamamen seslere odaklanmak demek. Çok mantıklı bir karar olmuş. 2.72 kda ile warzone oynayan birisi olarak, artık haritadaki noktalara koşmaktan sıkıldım. Azıcık battle royale modu oynayalım. Oyun zorlaşacak ondan ağlıyorlar.
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 15:41
Herkesi kendin gibi yeteneksiz sanıyorsun sanırım. Müsait olduğunda gel cod warzone Türkiye DC sunucusuna beraber 2+ kda kanalında maç atalım. Ayrıca sunucuda fazlaca 3+ kda arkadaşımız var, 1 kda ile oynuyorsan şaşırtıcı olmalı.
MK Okuru
MK Okuru 22.09.2022 12:55
Aynen kanka 272 kill 1 death olmasın o hahaha yalancıyı dövmüyoruz rahat olabilirdin
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Modern Warfare 2’de tartışmalı mini harita yeni özelliği
İlginizi Çekebilir