Call of Duty, oyun dünyasının Facebook'u

Burçin Aygün 24.12.2010 - 13:30
Bu oyun artık bir fenomen
Chat, yazışmalar, Facebook... ve Call Of Duty!

Activision'un CEO'su Bobby Kotick'in dediğine göre Call of Duty oyunları, iletişim alışkanlıklarını değiştirdi. Serinin son oyunu Call of Duty: Black Ops, firmanın açıklamasına göre tam olarak 1 milyar dolarlık dünya çapında satış gerçekleştirdi. Oyuncular ise tam 600 milyon saatlik oyun süresi harcamış.

Black Ops o kadar başarılı oldu ki, bu türdeki oyunlar ardı ardına gelmeye başladı. Bunlardan en ilgi çekici olanı ise EA'nin geçtiğimiz gün piyasaya sürdüğü Battlefield: Bad Company 2 Vietnam.

Daha da ilginci Black Ops, tüm eğlence dünyasının da en büyük açılışını yaparak, ilk beş günlük satışı ile rekorları altüst etti. Kotick'in açıklamasına göre, Xbox Live üzerindeki trafiğin tam tamına % 60'ı Call of Duty için servis veriyor!  Multiplayer seçeneğinin yeni bir iletişim yoluna dönüştüğünü söyleyen Kotic, bazılarının yan yana film izlemek yerine konsolları karşısında beraber multiplayer olarak oyun oynamayı tercih ettiğini ekliyor.

Kotick son olarak şunu söylüyor: Blizzard nasıl World of Warcraft'ı özel bir marka haline getirdiyse, Call of Duty'nin de geleceği bu yönde.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty, oyun dünyasının Facebook'u
İlginizi Çekebilir