Call of Duty oyunları birkaç yıl daha PlayStation'da bulunacak

Atıf Doğan Özcan 6.09.2022 - 16:30
Microsoft, Activision’ı satın almasının ardından izleyeceği yol haritası dair bazı açıklamalar yaptı. Call of Duty oyunlarının PlayStation’da bir süre daha devam etmesine müsaade edecek.

Bir süredir gündemde yer alan satın alma işleminin ardından neler değişecek veya nasıl bir yol izlenecek herkes tarafından merakla bekleniyordu. Asıl merak edilen ise çok sayıda oyuncusu olan efsane oyun serisi Call of Duty’nin geleceği hakkındaydı.

Call of Duty oyunları bir süre daha PlayStation’da yer alacak

Şirket, 68.7 milyar dolarlık Activision satın alma işlemi onaylanırsa, gişe rekorları kıran serisi olan Call of Duty için Xbox konsollarına özel yapmak gibi bir niyetlerinin olmadığını daha önce belirtmişlerdi zaten.  Xbox patronu Phil Spencer, The Verge’ye yaptığı açıklamada, Activision ile Sony’nin mevcut pazarlama anlaşmasının sona ermesinden sonra Call of Duty oyunlarını PlayStation’da “birkaç yıl daha” kullanıma sunmayı taahhüt ettiğini söyledi.

Xbox, Call of Duty serisi için PlayStation birkaç yıl daha taahhüt etti

Spencer, “Ocak ayında Sony’ye, mevcut sözleşmesinin ilerisinde en az birkaç yıl daha özellik ve içerik paritesiyle Call of Duty’yi PlayStation’da garanti etmek için bir anlaşma imzaladık, bu tipik oyun endüstrisi anlaşmalarının çok ötesine geçen bir teklif” dedi. Bu satın alma işlemi ise oyun endüstrisinde oldukça ses getirdi. Bir çok otorite bu satın alma işleminin beraberinde bir çok sorunları getireceğine hem fikir konumda. 

İlginizi Çekebilir: Modern Warfare 2 Steam'de Battle Net gerektirmeyecek

Geçen hafta, İngiltere’nin Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA), özellikle anlaşmanın Sony’nin rekabet kabiliyeti üzerindeki etkisi olmak üzere, olağanüstü endişeler nedeniyle birleşmeyle ilgili soruşturmanın genişletilebileceğini söylemişti.


Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 05:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2022 22:36
Killzone esasen yeniden ele alınıp baştan aşağıya yeniden yapılsa bence oyun sony fps savaş aksiyon severleri mutlu edebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.09.2022 17:59
İngiltere? Activision ve microsoft amerika şirketleri, sony de japon şirketi. İngiltere hükümetinin gerçek bir yargı gücü var mı konu hakkında
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty oyunları birkaç yıl daha PlayStation'da bulunacak
İlginizi Çekebilir