Call of Duty, popüler oynanış özelliğini geri getiriyor

Taylan Bal 11.08.2023 - 09:05
Call of Duty'nin, son zamanlarda yayınlanan bir Activision ipucuyla neredeyse kesinleşen şekilde, kaydırmayı iptal etme özelliğini geri getireceği belirtiliyor.

Şirket, son birkaç gündür popüler FPS serisinin bir sonraki bölümüne dair ipuçları vermeye başladı ve 2023 Call of Duty'nin tanıtımının bu hafta sonunda yapılacağını daha önce duyurmuştu.

Yeni Call of Duty, eski oynanış tekniğini yeniden sunacak

İlk kez 2019 yapımı Modern Warfare yeniden yapımında görülen kaydırmayı iptal etme özelliği, aslen bir oyun mekaniği olarak tasarlanmamış olmasına rağmen, yine de yetenekli Call of Duty oyuncuları arasında hızla yaygınlaşan bir hareket haline gelmişti. İsminden anlaşılacağı gibi, bu teknik, oyuncuların kaydırma animasyonunu Aim Down Sights (ADS) butonuna çift tıklayarak iptal etmelerine ve hemen ardından bir sıçrama denemelerine olanak tanıyor. 

Yeni Call of Duty, eski oynanış tekniğini yeniden sunacak

Kaydırma iptal etmenin stratejik kullanımı, yüksek yetenekli oyuncuların daha hızlı ve düzensiz hareket etmelerine olanak tanıyarak onların vurulmasını daha zor hale getirmişti. Bu mekanik daha sonra Call of Duty: Modern Warfare 2 yeniden yapımından kaldırılacağına dair söylentilere konu oldu. Ancak Infinity Ward sonunda uygulamalarını sınırladı.

Swagg açıklama yaptı

Bu yılın Call of Duty'si, büyük olasılıkla Modern Warfare 3 yeniden yapımı olan ve Activision'ın yakın zamanda popüler içerik üreticileriyle paylaştığı alaycı derecede karmaşık bir ipucuyla, görünüşe göre orijinal kaydırmayı iptal etme özelliğini geri getirecek. 

Bu gelişme, öncelikle FaZe Clan'ın Call of Duty yayıncısı Swagg tarafından açıklandı. Swagg, Activision tarafından gönderilen bir paketin içinden çıkan kaydıraklar, bir kutu ve bir cep telefonu içeriyordu. Paketin tuhaf içeriği, "kaydırma iptal" şeklinde yazan bir bilmeceyi anımsatıyordu.

Paketin içinde bulunan cep telefonu daha sonra oyuncuların "Al Mazrah'da daha hızlı hareket etmelerinin beklenildiğini" belirten bir metin aldı. Bu, Modern Warfare 2 yeniden yapımının ve çok muhtemelen yaklaşan oyunun çok oyunculu modlarında geri dönecek olan Warzone'un ana savaş alanının ayarı. Bu mesaj aynı zamanda 2023 Call of Duty'nin orijinal kaydırmayı iptal etme özelliğini geri getireceği teorisini de güçlendirdi. Oyuncuların sevdiği bu özellik oyuna ekstra bir lezzet katabilir.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 03:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 21:18
Özellikle bu şekilde amaçlanıp tasarlanmadıysa fps oyunlarını bugs bunny gibi zıplama olayına çevrilmesi çok anlamsız ve zevk öldürücü bence.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2023 04:04
tarkov oyna
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2023 18:40
Cod mobile gibi infinite warfare gibi aptal aptal geri zekalı movement saçmalıklarına ne kadar meraklılar abi. Biz Mw2 devam o zaman başlarım öyle popüler oynanış hareketine.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 14:23
Slide cancel kadar atmosferi bozan aptalcs birşey yok
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2023 14:12
otistik gibi tuşlara abanmanın vakti geldi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty, popüler oynanış özelliğini geri getiriyor
İlginizi Çekebilir