1/10

Call of Duty serisindeki "En"ler

Mahmut Saral 26.11.2010 - 11:04
Bu seride en çok dikkatimizi çekenler
Call of Duty, ilk kez 2003 yılında Infinity Ward tarafından oyunculara sunulmuştu. O kadar beğenildi ve ilgi gördü ki, önce devam oyunları geldi, ardından da seri içinde ayrı bir seri olarak hazırlandı. Bir zamanlar İkinci Dünya Savaşı saflarında yer aldığımız bu marka, ardından modern arenaya, son olarak da Soğuk Savaş ve Vietnam dönemlerine kadar uzandı. Gelecek için de birçok söylenti var. Call of Duty: Future Warfare örneğin.

Kim ne derse desin Call of Duty, 7 yıl gibi çok kısa sürede inanılmaz başarılara imza attı. Elde ettiği gelirlerle dudak uçuklatan ve diğer oyun geliştiricilerinin çalışmalarında hem rakip, hem de örnek aldığı bir seri... Şimdi isterseniz gelin, şimdiye kadar hazırlanan Call of Duty oyunlarında dikkatleri en çok neler çekmiş, bunlara göz atalım.

Call of Duty serisindeki "En"ler

En tecrübeli karakterler: Cpt. Price ve Reznov

John Price, ilk Call of Duty oyunundan bu yana yükselişte. Hatırlayın, bir gece baskınında onu yaralı ve bitkin halde kurtarmıştık. Ardından yine bir gece vakti, düşman gemisine Nazi kılığında sızmış ve operasyon yapmıştık. Sonuç olarak o ölmüştü, ama siması asla kaybolmadı. Call of Duty 2'de de kısa şortu ve beresiyle çıktı karşımıza. Tabii ki pos bıyıkları beraberinde. Asıl patlamayı ise, Call of Duty 4 ile yaptı ve şimdilerin fenomen karakterlerinden biri oldu.

Viktor Reznov ise, Treyarch'ın seriye kattığı en önemli karakter. Babası aslında bir müzisyendi, ama o savaşmayı seçti. Belki de mecbur kaldı. Sonuç olarak Sovyetler'de savaştan kaçmak, ihanet demekti ve cezası da belliydi; ölüm! Reznov'u ilk kez World at War'da görmüştük. Bize bir nevi öğretmenlik yaparak, hayatta kalmamızı ve  nasıl savaşmamız gerektiğini öğretmişti. Tabii ki biraz da şans yardımıyla. Ne büyük sürpriz ki Reznov, yeni çıkan Black Ops'ta da çok önemli bir rol üstleniyor.

Call of Duty serisindeki "En"ler
En karizmatik karakter: Ghost

Modern Warfare 2 ile birlikte seriye katılan ve oyuncuları en çok etkileyen karakter şüphesiz Ghost'tu (gerçek adıyla Simon Riley). Güneş gözlükleri ve yüzünden asla çıkarmadığı kuru kafa maskesiyle karizmasını yansıtan Ghost, az ve net konuşma tarzıyla da gönüllerde taht kurdu. İngiliz Task Force 141 takımının en yetkili askerlerinden bir tanesiydi, ancak öldürülmesiyle adeta oyunculara şok yaşattı. Çünkü herkes Ghost'un bu seride yeni bir yüz olarak devam etmesini bekliyordu. Yapımcılar ise, Ghost'un gerçek anlamda bir hayalete dönüşmesine rağmen onu gözler önüne sermeye devam etti. Böylelikle karakteri yakından tanıtan bir çizgi roman serisi hazırlandı.