Call of Duty Warzone oyununda hile yapan yayıncıya bakın ne oldu

Alparslan Gürlek 29.08.2020 - 12:36
Call of Duty Warzone yayınında hile yaparken görev yöneticisini açık unutan yayıncı zor anlar yaşadı. Hala yapmadığını söylüyor ama kanalı kapandı.

Call of Duty Warzone oynarken hile kullanan ve yayında yanlışlıkla hile yaptığını gösteren yayıncının son şakası bu oldu. Oyun motoruna ve oyunun çalışma prensiplerine erişebilen bir üçüncü parti hile yazılımı kullanan yayıncının kanalı kapatıldı. Kendisi de hile kullanarak oyun oynayan aciz bir insan olarak yaşamına devam ediyor.

Call of Duty Warzone hilecisinin Twitch kanalı kapatıldı

Call of Duty Warzone yayınları yapan MrGolds adındaki yayıncı son zamanlarda kendisini çok tuhaf bir durumun içinde buldu. Bir yayının ortasında yaklaşık 1800 izleyiciye "Ben bu oyunda çok iyiyim" diye imkansız öldürmelerini anlatırken ekranda çok yaygın kullanılan bir hile motorunun açık olduğu görüntülendi.

MrGolds Warzone'da yeni bir karşılaşma için lobide beklerken bu anlar yaşandı ve Era7e tarafından kırpılıp Twitter'da paylaşıldı. Açıkça hile kullandığı görülen yayıncı ise o sırada insanlara "Çok iyi oynuyorum, çok iyi nişan alıyorum" gibi yalanlar söylüyordu. Hatta küstahlığın sınırlarını zorlayıp "Oyunda iyi birini ilk kez mi görüyorsunuz? Sohbete bakıyorum ve sanki neler oluyor? Ne dediğimi anlıyor musunuz? Neler oluyor beyler? Hiç benim gibi iyi oynayan birini görmediniz mi?" diyerek suç bastırmaya çalışıyordu.

Call of Duty Warzone oyununda hile yapan yayıncıya bakın ne oldu

MrGolds devamında bir Instagram gönderisinde "Dün hile yapmadığını" söyleyerek hile yaptığını inkar ederken görünüyordu. Mesajı deşifre etmek zor çünkü İngilizce bu arkadaşın ana dili değil, ancak yeterince açık konuşuyor. Ayrıca bu olaydan sonra kazanmak için hile yapmasına gerek olmadığını kanıtlamak için monitöründe çalışan "arka plan programı olmadığını gösteren" bir kamerayla yayın yaptığını belirti.


Yayıncı her ne kadar masum rolünü oynamaya çalışsa da Twitch işlemlere başlamış bile. Kendisinin artık bir Twitch kanalı yok. Twitch'in topluluk kuralları, çevrimiçi oyunlarda hile yapmayı açıkça yasaklıyor. Tabi bunun kalıcı bir yasaklama mı yoksa geçici bir askıya alma işlemi mi olduğu bilinmiyor. Ancak iki şekilde de yapılması gereken yapılmış. Ne yazık ki bu olay, Warzone'da hilecilerle ilgili yaşanan sorunların da altını çiziyor. Infinity Ward'un çıkıp "Hile yapmayı kesin" demesinden sonra bile oyunda hala hile kullanan acınası insanlar bulunuyor.

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.08.2020 16:39
3 günü 5€ imiş hile programını alıp deneyelim iyi oldu bende arıyordum teşekürler merlin ekibi yol gösterdiginiz için :D
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2020 21:24
"MK" okuru
MK Okuru
MK Okuru 4.09.2020 06:44
Aynen, merlin, eyvallah. Sayende, kolaylıkla, keriz avlayacağız. ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 07:37
Malesef birde bunlar mevlana diyor lar. Oynarken aşağlamanın bir anlamıyok. Spot ışıkları size döndükten sonra aşağlamanın bir anlamı yok maksat daha önce yapmak ve bu duruşu korumak cahillik diz boyu.
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2020 12:59
bende diyorum bunlar nasil oynuyor boyle kendime kızı yordum bende niye böyle bir yetenek yok şerefsiz hile yapıyormuş
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.08.2020 01:35
Gelecek single ve coop oyunda.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 19:23
Hile yapanın Allah ıslah etsin serefsizler oyunların ağzına yaptılar Rain bow siz 6 oynuyorum maç 4-4 birden Pingimi yukseltiler yani plat olacaktım bu yüzden olamadim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2020 11:47
Oyunlarda hile yapan her insan bana gore beceriksiz aciz birer mahluktur. Hak yiyen emek yiyene insan denmez. Bu oyunda bile olsa..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Warzone oyununda hile yapan yayıncıya bakın ne oldu
İlginizi Çekebilir