Call of Duty Warzone ve Modern Warfare'da hileciler, hilecilere karşı oynayacak

Berat Darıcı 24.04.2020 - 12:04
Infinity Ward açıkladı. Call of Duty Warzone ve Modern Warfare için yeni report özelliği devreye girecek. Hileci oyuncular için ayrı havuz oluşturuluyor.

Infinity Ward oyuncuların çağrısına en sonunda bir cevap verdi. Geliştirme ekibi Twitter üzerinden paylaştığı görsel ile yeni bilgiler aktardı. Call of Duty için yeni raporlama sistemi geliyor. Ayrıca bundan sonra hileciler ile hileciler eşleştirilerek normal oyunculardan arındırılmaya çalışılacak. Oluşturulacak hileci havuzundan ise oyuncuların endişeleri bulunmakta.

Bu hafta başlayacak olan yenilikler Warzone ve Modern Warfare için geçerli olacak. Artık oyuncular ölüm ekranında şüpheli hilecileri bildirebilecek. Eğer bildirilen bir oyuncu yasaklanırsa bildirimi yapan oyuncuya haber verilecek.

Ayrıca oyuna fazladan yeni güvenlik güncelleştirmeleri geleceği bilgisi verildi. Şüpheli hilecilerin birbirleri ile eşlemesi durumu ise çoğu oyuncuyu  korkutmakta. Oyuncular pek çok iyi oyuncunun hileci olarak bildirileceğini ve hileci havuzuna düşeceğini düşünüyor. Oyunculara göre bu bir çözüm olmayacak.

Infinity Ward, ölüm ekranı içinde bazı güncelleştirmeler getiriyor. Bundan sonra ölüm ekranında sizi öldüren kişiyi izlerken onun için hile konusunda bildirim yapabileceksiniz. Oyuncular ise sinir haliyle çoğu oyuncunun kendisini öldüren kişiyi hileci olarak düşünüp bildirim yollayacağını ve bu sistemin düzgün çalışmayacağını söylüyor.

Call of Duty Warzone ve Modern Warfare'de hileciler, hilecilere karşı oynayacak

Call of Duty için daha önce 70.000 yasaklama yapılmıştı

Daha önce 70.000'den fazla oyuncunun hile sebebiyle Call of Duty:Warzone'dan yasaklandığını biliyoruz. Oyuncuların Cross-Play özelliğini devre dışı bırakarak PC üzerindeki hilecilerden kurtulmaya çalıştığına dair bilgilerde ortaya çıkmıştı.

Elbette hiçbir şeyin yapılmaması daha kötü olurdu. Fakat çözümün bu olmadığı da açık bir şekilde ortada. Activision ve geliştirici Infinity Ward ekibinin bu tür çözümler ile hilecilerin ne kadar önüne geçebildiğini ise zaman gösterecek.

Oynaması ücretsiz oyunlarda yapılması gereken en önemli şeyin hilecilere karşı verilen savaş olduğunu günümüzde bilmeyen insan sayısı azdır. Activision ve Infinity Ward ekibinin ise bu konuda daha en baştan bu kadar tökezlemesi oyuncuların güvenlerini zedelemekte. Free to Play oyunları ile oyuncular tarafından tanınan Riot Games ekibi yeni nişancı oyunu Valorant için daha kapalı beta aşamasında oyun içerisinde güvenlik açığı bulan yetenekli yazılımcılara para ödülü vereceğini açıklamıştı. Apple, Samsung, Google ve Microsoft gibi birçok teknoloji devi de güvenlik açıkları ile bu yöntem ile baş etmeye çalışıyor. Elbette en önemli şeyin en baştan yavaş ve detaylı bir şekilde açıklara karşı gerekli önlemlerin alınarak programların yazılmaya başlanması.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 16:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2020 04:41
hehehe
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2020 12:07
Haklılar, ses kasarak adamı takip edenler içinde hileci muamelesi yapılabilir, noobların vurulunca sinirinden hileci tuşuna basıp ihbar ettiklerinde yine hileci muamelesi yapılabilir. Daha öncede dediğim gibi, bunu engellemenin en net çözümü canlı yayın yaparak oyunu oynamanın şart kılınması...
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2020 21:03
canlı yayın yaprak oynamanın şart kılınması derken
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2020 09:55
Sarsor boşaltıyor uz olmuyor baya hile naden satın alayım zaten btf4 den biktirdilar bide ful paket almışım şimdi habire sövüp duruyorum artık kim denk gelirse tabi başta oyun yapımcılar geliyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 27.04.2020 07:30
hilecilerin derdi ne ki kardesim adamlar karsidaki oyuncuyu sinir etmekten zevk aliyor serefsizler,umarim bu virus onlari temizler
Kalan Karakter: 300 Gönder
butunoyunlar.org
butunoyunlar.org 25.04.2020 18:37
Küçükken çok oynardık be...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty Warzone ve Modern Warfare'da hileciler, hilecilere karşı oynayacak
İlginizi Çekebilir