1/4

Çanakkale Savaşı Destanı: Boğaz Harbi

Merlinin Kazanı 3.06.2010 - 12:31
Tarihimizde bir dönüm noktası
Erkut Köse

Türk oyun sektöründe kıpırdanmaların artmaya başladığı şu dönemlerde, Çanakkale Destanı’nı ekrana yansıtmayı hedefleyen Boğaz Harbi karşımıza çıktı. İlk ciddi Türk FPS’si olacak Boğaz Harbi hakkında merak ettiklerimizi gidermek için yapımcılarla görüştük.

1) Öncelikle bize kendiniz ve ekibinizden bahsedebilir misiniz?

Ekibimiz, Süleyman Demirel Üniversitesinden 2009 yılında mezun olan 7 kişiden oluşmakta. Üniversite hayatı boyunca yediğimizin içtiğimizin ayrı gitmediği 5 kişi ile yola başladık, daha sonra aramıza Güzel Sanatlar Grafik Bölümünden bir arkadaşımız katıldı. En sonunda da Ankara'da çalışmaya başladığımızda aslında bizim grupta olan ve daha sonra öğrenci değişimi için Belçika'ya giden bir arkadaşımız aramıza katıldı ve ekip bu günkü halini aldı. Ekipte 6 kişi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği ve 1 kişi de Güzel Sanatlar Grafik mezunu olmak üzere 7 kişi görev almaktadır. Ali Murat Sümen ve İlhan Yılmaz Karakter Modelleme ve Animasyon ekibinde, Ömer Emre Özen ve Kadir Duygulu Modelleme ve Harita Tasarımı ekibinde, Berkan Uslu ve Hasan Alpay Yaşın Yazılım ekibinde ve Burak Çavundurluoğlu da Grafik Tasarım ve İllüstrasyon ekibinde görev almaktadır. Ayrıca ekibimizde fiili olarak çalışmayan ancak bizlere büyük yardımları dokunan ve oyunun çıkmasında büyük emekleri olan arkadaşlarımız da var. Forum yönetimi yapan ve beta test ekibinin başında olan çok değerli arkadaşımız Bahadır Yazıcı bu isimlerden bir tanesi, kendisi şu anda Süleyman Demirel Üniversitesinde eğitimine devam ediyor ve aynı zamanda da oyunumuza emek veriyor. Bir de oyun müziklerimizi yapan değerli arkadaşımız Deniz Serttürk ( Dnz Müzik Prodüksiyon) var ki oda tek başına tüm oyun müziklerimiz, seslendirme kayıtlarımız ve ses efektlerimizle uğraşarak ekibimize büyük katkıda bulunuyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır, ancak buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz.

Çanakkale Savaşı Destanı: Boğaz Harbi

2) "Boğaz Harbi" oyununu yapma fikri nasıl doğdu?

Bu zaten sürekli aklımızda olan bir olguydu. Çanakkale zaferinin dünya üzerinde daha çok duyulmasını istiyorduk ve bunu kendi bilgi birikimizle, ancak bu yolla yapabileceğimize karar verdik. Daha sonra da bu konuda hiç de haksız olmadığımızı gördük. Üniversitenin 3. sınıfının sonlarına geldiğimizde ise, TUBİTAK 2209 kodlu proje başvurusu için bir çalışma seçmemiz gerektiğini öğrendik ve daha önceden de hayalini kurduğumuz Çanakkale Savaşı oyunu için kolları sıvadık. Akademik Danışmanımız Yard. Doç. Dr. Ecir Uğur Küçüksille sayesinde bir formül bulundu ve projeye başladık. Kendisi yalnız en başında değil, projenin tüm evrelerinde bizlere desteğini esirgemedi ve her zaman yanımızda oldu. Ona da buradan sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.